Annons

Elites The Bishop Arms intar Mora – ”En framtidsstad”

zoom Ortsbefolkning och besöksnäring är positiva till att det<br />
 etableras en större hotellaktör i staden. Foto: Lars Dahlström, pressbild
Ortsbefolkning och besöksnäring är positiva till att det
etableras en större hotellaktör i staden.
Foto: Lars Dahlström, pressbild
NYHETER. Elite Hotels hotell- och pubvarumärke The Bishop Arms köper Hotell Siljan i Mora. Den expanderande hotellkedjan har höga förväntningar på Mora som växande evenemangsstad.
Annons

– Vi ser Mora som en framtidsstad, där händer oerhört mycket i form av idrottsevenemang och tävlingar, vilket visar att Mora kommun är aktiva i att marknadsföra sig som besöksort, säger Ulrika Garbrant, Affärsområdeschef The Bishops Arms.

Närmaste The Bishop Arms-puben ligger i Falun. Övriga hotell i den värdshusinspirerade kedjan som är inriktad på mindre orter, är belägna i Köping, Kiruna, Piteå, Lund, Kristianstad och Strängnäs.

Gör ni några stora förändringar?

– Vi gör om den befintliga restaurangen till en gastropub, och vissa förändringar i hotellrummen så att de får mer Bishop arms-stil där puben är hjärtat och stället där man checkar in.

Vad har ni fått för respons från besöksföretagen i Mora?

– Enligt säljaren som jag pratade med idag, är många positiva till att det kommer in en större aktör i Mora. Det är en viktig signal till ortsbefolkning och lokala företag att vi är villiga att satsa där, säger Ulrika Garbrant.

Hotellet ska hållas öppet från start, och puben öppnar i januari. Vad har ni för förväntningar?

– Stora! Det är redan i dag ett välkänt hotell, men då vi även tillför en pubverksamhet så tror vi att det blir en bra mötesplats för både ortsbefolkning och gäster under sommarsäsong och vinterevenemang.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...