Annons

Elites The Bishop Arms intar Mora – ”En framtidsstad”

zoom Ortsbefolkning och besöksnäring är positiva till att det<br />
 etableras en större hotellaktör i staden. Foto: Lars Dahlström, pressbild
Ortsbefolkning och besöksnäring är positiva till att det
etableras en större hotellaktör i staden.
Foto: Lars Dahlström, pressbild
NYHETER. Elite Hotels hotell- och pubvarumärke The Bishop Arms köper Hotell Siljan i Mora. Den expanderande hotellkedjan har höga förväntningar på Mora som växande evenemangsstad.
Annons

– Vi ser Mora som en framtidsstad, där händer oerhört mycket i form av idrottsevenemang och tävlingar, vilket visar att Mora kommun är aktiva i att marknadsföra sig som besöksort, säger Ulrika Garbrant, Affärsområdeschef The Bishops Arms.

Närmaste The Bishop Arms-puben ligger i Falun. Övriga hotell i den värdshusinspirerade kedjan som är inriktad på mindre orter, är belägna i Köping, Kiruna, Piteå, Lund, Kristianstad och Strängnäs.

Gör ni några stora förändringar?

– Vi gör om den befintliga restaurangen till en gastropub, och vissa förändringar i hotellrummen så att de får mer Bishop arms-stil där puben är hjärtat och stället där man checkar in.

Vad har ni fått för respons från besöksföretagen i Mora?

– Enligt säljaren som jag pratade med idag, är många positiva till att det kommer in en större aktör i Mora. Det är en viktig signal till ortsbefolkning och lokala företag att vi är villiga att satsa där, säger Ulrika Garbrant.

Hotellet ska hållas öppet från start, och puben öppnar i januari. Vad har ni för förväntningar?

– Stora! Det är redan i dag ett välkänt hotell, men då vi även tillför en pubverksamhet så tror vi att det blir en bra mötesplats för både ortsbefolkning och gäster under sommarsäsong och vinterevenemang.