Annons

Två silver till Sverige i Nordiska Mästerskapen

zoom I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering. <br />
Kockarna fick laga en 4-rättersmeny.  Foto: Visita
I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering.
Kockarna fick laga en 4-rättersmeny.
Foto: Visita
NYHETER. Sverige knep två silvermedaljer i Nordiska Mästerskapen för kock och serveringspersonal i helgen.
Annons

Nordiska Mästerskapen för kock och serveringspersonal, som ägde rum i fredags och lördags, slutade med två silver till Sverige.

Det var Evelina Fäldt från Lund och Jolanda Edvardsson från Åre som tävlade i servering. I kök tävlade Albin Klasson från Göteborg och Rakel Wennemo från Stockholm.

– Framförallt roligt för ungdomarna som gjort fantastiska insatser. Men det visar också på att yrkesutbildningarna i Sverige håller hög nivå och står sig bra i hård konkurrens från våra nordiska grannländer, säger Peter Thomelius, utbildningschef på Visita.

Guld i servering gick till Danmark Köksguldet knep Norge.

I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering och drinkblandning. Kockarna fick laga en 4-rättersmeny från hemlig råvarukorg.

Dante Zia: “Ost har alltid varit en del av min kostcirkel”

Dante Zia: “Ost har alltid varit en del av min kostcirkel”

För Dante Zia är matlagning mer än ett intresse – det är en passion som har följt honom sedan barnsben. Vi träffade Dante för att prata om hans matfilosofi, relationen till Galbani och varför ost är en självklarhet i det...