Annons

Två silver till Sverige i Nordiska Mästerskapen

zoom I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering. <br />
Kockarna fick laga en 4-rättersmeny.  Foto: Visita
I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering.
Kockarna fick laga en 4-rättersmeny.
Foto: Visita
NYHETER. Sverige knep två silvermedaljer i Nordiska Mästerskapen för kock och serveringspersonal i helgen.
Annons

Nordiska Mästerskapen för kock och serveringspersonal, som ägde rum i fredags och lördags, slutade med två silver till Sverige.

Det var Evelina Fäldt från Lund och Jolanda Edvardsson från Åre som tävlade i servering. I kök tävlade Albin Klasson från Göteborg och Rakel Wennemo från Stockholm.

– Framförallt roligt för ungdomarna som gjort fantastiska insatser. Men det visar också på att yrkesutbildningarna i Sverige håller hög nivå och står sig bra i hård konkurrens från våra nordiska grannländer, säger Peter Thomelius, utbildningschef på Visita.

Guld i servering gick till Danmark Köksguldet knep Norge.

I tävlingsmomenten ingick för servering bland annat tranchering och drinkblandning. Kockarna fick laga en 4-rättersmeny från hemlig råvarukorg.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...