Annons

Idag tävlar Sverige och Gibrand i Bocuse d’Or Europa

zoom Sebastian Gibrand inför dagens tävling med commis Jakob Persson. Foto: Viktor Fremling
Sebastian Gibrand inför dagens tävling med commis Jakob Persson. Foto: Viktor Fremling
NYHETER. För bara ett par timmar sedan gick första tävlingsdagen av stapeln i Tallinn för Bocuse d’Or Europa. Sverige representeras av team Sebastian Gibrand som räknar kallt med att gå vidare till VM i Lyon 2021.
Annons

På första tävlingsdagen av två tävlar Sebastian Gibrand med teamet, bestående av coach Jonas Dahlbom, commis/assistent Jakob Persson och Sveriges president i den svenska satsningen Henrik Norström.

På 5 timmar och 35 minuter ska tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera.

Fatpresentationen består av estnisk vaktel, vaktelägg, hjärta och lever. De tävlande tilldelas sju vaktlar som ska prepareras tillsammans med hjärta och lever samt vaktelägg. Vaktlarna måste användas i sin helhet och serveras utan ben. Utöver huvudråvarorna ska faträtten bestå två såser, buljong eller sky.

Tävlanden bedöms utöver smak på teknik, textur och uppläggning.

I morgon fredag kl 17 presenteras resultaten från tävlingen. En plats bland de tio bästa säkerställer deltagande i VM i Lyon i juni 2021.

Raketrenoveringen – med fullt av gäster på hotellet

Raketrenoveringen – med fullt av gäster på hotellet

101 rum renoverade på mindre än ett kvartal - samtidigt som hotellet kryllade av gäster. Hur ror man ett sådant projekt i land? – Allt handlar om planering, säger Aram Mojarrad på Hotel Karlaplan i Stockholm.