Annons

Ny utbildningssatsning riktad mot besöksnäringen

zoom Linnéuniversitetet erbjuder distansutbildningar till personer i besöksnäringen. Foto: Colourbox
Linnéuniversitetet erbjuder distansutbildningar till personer i besöksnäringen. Foto: Colourbox
NYHETER. Nu erbjuder Linnéuniversitetet kompetensutveckling för besöksnäringen i form av korta distansutbildningar. Satsningen riktar sig till personer som på grund av pandemin har en lägre arbetsbelastning.
Annons

Som Besöksliv tidigare har skrivit om så finns det just nu flera aktuella utbildningsinitiativ som vänder sig till varslade eller permitterade medarbetare inom besöksnäringen.

”Jag tycker att man ska passa på att utnyttja de resurser som finns att tillgå under den här tuffa tiden”, sa Peter Thomelius, HR- och utbildningschef på Visita, tidigare till Besöksliv.

Nu dyker det upp ytterligare en kompetenshöjande satsning i samma anda. Det är Linnéuniversitet som, i samarbete med familjen Kamprads stiftelse, erbjuder distansutbildningar för personer inom olika yrken som på grund av coronakrisen ofrivilligt har en lägre arbetsbelastning.

Söktrycket har varit stort på de korta, kompetenshöjande distansutbildningarna som erbjuds för de som jobbar i kultursektorn eller besöksnäringen. Ämnesområdena är framtagna för att bidra till en hållbar utveckling för alla som verkar inom besöksnäringen, till exempel ”Upplevelsebaserad marknadsföring inom besöksnäringen” och ”Ledarutvecklingsgrupp för besöksnäringen”.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...