Idag, fredag 9 maj, börjar ett nytt kapitel för Misshumasshu i Birger Jarlspassagen, Stockholms minsta men också äldsta galleria. Efter renoveringen har hela passagen förvandlats till en pulserande och urban matdestination där favoriter från Asien möter New Yorks brasserier.
– Vi har längtat efter att få öppna Misshumasshu igen, efter en lång ombyggnation ska det bli otroligt kul att få välkomna gäster till vår nya värld. Misshumasshu är inte bara en restaurang, det är en plats för upplevelser, smaker och samtal, säger Adam Dahlberg i ett pressmeddelande.
Ett Misshumasshu 2.0
De nya lokalerna uppmäter 800 kvadratmeter och har plats för ett 150-tal gäster och bakom interiören står inredningsarkitekten Maja Bernvill. Miljön beskrivs som sofistikerad men lekfull, där historia, estetik och komfort förenas. Den nya menyn erbjuder rätter som ångade ankdumplings, koreansk tteokbokki, binchotan-grillade yakitorispett och hummer med riven avokado, lime och wasabi. Här blandas rökighet, hetta, syra och umami i rätter som inspirerats av asiatiska storstäder men lagas med skandinavisk precision. Rätter som den krispiga tonkatsun och ramen finns fortfarande kvar på lunchmenyn.
– Det är ett Misshumasshu 2.0. En plats där energin från ett New York-brasserie möter det sensuella och precisa i Tokyos matvärld. Vi vill att varje besök ska kännas som en egen resa, säger Albin Wessman.
Nylanseringen av Birger Jarlspassagen och Misshumasshu är ett samarbete mellan Adam & Albin och fastighetsbolaget Hufvudstaden, med ambitionen är att göra Misshumasshu till en självklar destination för både stockholmare och turister.