Annons

Internationella influenser på nya Restaurant Reisen

zoom Gabriel Svensson, Emma Egerskog och Ronaldo Kola.
Gabriel Svensson, Emma Egerskog och Ronaldo Kola.
NYHETER. Gamla Stans Hôtel Reisen har lanserat ett nytt restaurangkoncept under ledning av nya kökschefen Ronaldo Kola.
Annons

Nyligen tog Hôtel Reisen, som är en del av The Unbound Collection By Hyatt, i Stockholm, nästa steg i sin långa historia. Nu har man öppnat dörrarna till Restaurant Reisen, en modern tolkning av klassiska smaker, skapad för hotellgäster, turister och stockholmare. Bakom satsningen står ett ungt och energifyllt team med kökschefen Ronaldo Kola i spetsen.

– Reisen är en fantastisk plats med mycket själ. För mig som kock är det ett drömprojekt att få utveckla något nytt tillsammans med ett fantastiskt team, säger Ronaldo Kola, 28, som tidigare arbetat på bland annat At Six och Chez Jolie.

Modernt brasserie med fransk touch

Restaurant Reisen beskrivs som ett modernt brasserie med franska influenser, men där svenska råvaror också spelar stor roll.

– Min inspiration kommer från det franska köket, men också från hela världen. Inspirationen kommer också ifrån vad som är i säsong och vilka råvaror som vi kan jobba med just nu. Och här kommer de svenska råvarorna in, säger Ronaldo Kola.

Menyn är bredare än tidigare, med fler val och tydligare internationell karaktär. När hotellet blev en del av den amerikanska hotellkedjan Hyatt har de internationella gästerna ökat, och restaurangen anpassar sig därför också till det.

Bland favoriterna finns hummerravioli med kaviar och musselsås, en rätt som redan fått positiv respons.

– Gästerna uppskattar att vi vågar vara lite lyxiga. Det ska vara tillgängligt, men med attityd. Vi är väldigt stolta över maten. Reisen har alltid haft en bra standard, men nu förhöjer vi helheten, säger Ronaldo Kola.

Ett ungt team i restaurangen

Bakom den nya profilen står ett ungt och idédrivet team, något Ronaldo beskriver som en stor styrka.

– Det är mycket energi i köket, alla kommer med nya idéer. Vi vill skapa något eget, en plats som känns modern men ändå trygg. Vi utgår från det franska köket, men vill utmana lite mer, och ha smaken i centrum, säger han.

Hur ska ni jobba vidare för att fortsätta att stå er i konkurrensen bland Gamla stans restauranger?

– Ja, det finns många fina restauranger här i Gamla Stan, så det är mycket konkurrens. Det är ju en turistisk del av stan, men Reisen är unikt och vi har en stark egen identitet. Målet är att bli en självklar del av Stockholms krogliv, säger Ronaldo.

Reisen har också öppnat en ny Martini Bar där barchef Emma Egerskog håller i trådarna och där martinis och eleganta cocktails står på menyn. Den nya restaurangchefen heter Gabriel Svensson. Inför vintern väntar fler nyheter, bland annat ett uppgraderat julbord med fokus på skaldjur och exklusiva säsongsrätter.

Restaurant Reisen

Gabriel Svensson, Emma Egerskog och Ronaldo Kola. 

 

LÄS MER: Desiré Kjellberg gör comeback på Hôtel Reisen i Stockholm som General Manager. ”Jag kommer in med nya ögon”. 

Rekryterade med stöd  – fick ett snabbmatsproffs

Rekryterade med stöd – fick ett snabbmatsproffs

När Madelen Thors, som driver flera Subway-restauranger, först fick frågan om att anställa Jhonny Sjöstrand med stöd från Arbetsförmedlingen, var hon tveksam. Idag är hon väldigt glad att hon vågade. ”Vi har fått andra p...