Annons

”Har alltid uppskattat att jobba med andra människors semester”

zoom Hans Ericsson, Säfsens nya vd, vill förenkla för gästerna.  Foto: Pressbild.
Hans Ericsson, Säfsens nya vd, vill förenkla för gästerna. Foto: Pressbild.
KARRIÄR. Hans Ericsson har jobbat länge inom besöksnäringen, bland annat som anläggningschef för Branäs skidanläggning och som vd för Skara Sommarland. Nu axlar han rollen som vd för Säfsen.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det? 

– Det känns väldigt bra och inspirerande. Säfsen är en anläggning som innehåller så mycket. Dels är det öppet året runt, och det finns ett bra utbud med aktiviteter. Det geografiska läget, med närheten till gästerna gör att man kan besöka Säfsen ofta och ta del av allt som finns att göra. En perfekt destination för barnfamiljer som vill ha kul tillsammans.

Vad fick dig att tacka ja? 

–  Jag har jobbat länge inom besöksnäringen, både på vinter- och sommardestinationer. Jag gillar branschen och har alltid uppskattat att jobba med andra människors semester. Säfsen är en pärla för familjer som vill göra saker tillsammans, året runt. Det skall bli kul att försöka utveckla konceptet ytterligare.

Vad blir viktigast i ditt nya uppdrag?

– Att vidareutveckla med lönsamhet och ännu bättre gästupplevelser. Det skall vara lätt att vara i Säfsen. Ju mer vi kan förenkla för gästerna, desto nöjdare kommer de vara med sin vistelse.

När tillträdde du tjänsten och vad gjorde du din första arbetsdag?

– Jag tillträdde den 16/3. Det första jag gjorde var att presentera mig för ledningsgruppen. Sedan har jag varit runt på anläggningen för att se så mycket som möjligt, samt träffa personalen. Jag har inte hunnit träffa alla än.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast? 

– Det roligaste är när man känner att alla anställda jobbar mot samma mål. Ett kvitto på det kommer när gästerna ger betyg på oss och sin vistelse. Då kommer facit på om vi jobbar rätt.

Du har tidigare varit anläggningschef för Branäs skidanläggning och vd för Skara Sommarland, vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?  

– Man samlar alltid på sig erfarenhet ju längre man håller på. Sedan är det ingen större skillnad på om man jobbar med sommar eller vinter. Den röda tråden är att ha så bra erbjudanden och bemötande mot gäst att de väljer komma till oss. Inte bara en, utan flera gånger.

 Du beskrivs som en passionerad friluftsentusiast, vad är det som är så härligt med att vara ute i naturen? 

– Människan är skapt för att vistas i naturen. Vårt sätt att leva idag är många gånger inte helt hälsosamt. Att vistas ute i skog och mark ger ett lugn som man mår bra av. Det värdesätter jag högt.

När insåg du att du ville jobba inom besöksnäringen? 

– Det har nog bara blivit så. Våra olika vägval i livet gör att vi hamnar på olika platser. Här hamnade jag, haha.

Vad för typ av ledare är du? 

–  Jag vill att alla anställda skall känna delaktighet, och trygghet i att ta egna beslut. Vi har olika roller, men alla är lika viktiga för att helheten skall bli bra. Tänk sedan om någon lyckas extra bra, för att jag gett dem chansen. Det är en skön känsla.

Vad vill du göra med Säfsen? 

 – Jag vill vidareutveckla en redan bra destination, till något ännu bättre. Ibland måste man våga prova nya saker och tänka annorlunda än andra. Det lustiga är att sådana idéer ofta ses som enkla och självklara i efterhand.

Hur ska du få med dig personalen? 

– Jag tror man måste vara tydlig med att det vi gör är ett lagarbete. Vi har olika ansvarsområden, men är beroende av varandra.