Annons

”Har alltid velat bli hotelldirektör”

zoom Anki Thor är ny hotelldirektör för Scandic Klarälven. Foto: Privat
Anki Thor är ny hotelldirektör för Scandic Klarälven. Foto: Privat
KARRIÄR: På årets första dag tillträdde Anki Thorn som hotelldirektör för Scandic Klarälven i Karlstad. Med många års hotelldrift i bagaget ser hon nu fram emot ett roligt och utmanande 2022.
Annons

Grattis, du började 2022 med att kliva in som ny hotelldirektör för Scandic Klarälven, hur känns det?  

– Tack! Det känns fantastiskt bra. Kul att börja ett nytt år med en ny spännande utmaning direkt.

Vad fick dig att tacka ja?  

– Jag vill hela tiden utvecklas och utmanas. Inom Scandic finns goda möjligheter till det om man själv vill och jobbar för det. Jag har jobbat inom hotell i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv och mitt mål har alltid varit att bli hotelldirektör.

Vad blir viktigast i dina nya uppdrag?

– Till att börja med vill jag skapa en stark organisation tillsammans med det grymma team som jag vet finns på hotellet. Alla som jobbar hos oss ska trivas och ha det bra. Sen ska vi bygga vidare på att alltid leverera bästa service och upplevelser till våra gäster oavsett om de besöker oss i tjänsten eller privat.

Ett viktigt fokus i ditt nya arbete blir att skapa synergier med Karlstads nya sportområde, Sannafältet Sportcenter. Varför och hur ser det arbetet ut? 

– Det nya sportområdet ger nya möjligheter till inresande turism till hela staden och eftersom vårt hotell ligger alldeles i närheten känns det viktigt och självklart att vi är med från början. Tillsammans med det nya sportområdet kan vi hitta nya synergier eftersom vi bibehåller och utvecklar vårt samarbete med det lokala föreningslivet i Karlstad. Karlstad och det lokala näringslivet kommer att ha mycket glädje av den nya anläggningen.

När insåg du att du ville jobba i besöksnäringen? – Ända sen jag började har jag egentligen tänkt mig att göra något annat.Jag började med att jobba extra i frukosten på hotell under gymnasietiden. Ett perfekt extrajobb då! Efter att varit Au-pair i USA kom jag hem och tänkte börja plugga direkt men fick jobb på nuvarande Scandic Winn här i Karlstad. Jobbade på hotellets flesta avdelningar och trivdes så bra så jag blev kvar. Bra chefer som inspirerat och satsat på mig och fått mig att hela tiden känna utveckling har gjort att jag alltid gillat att gå till jobbet sen dess.

Tre ord som beskriver dig som chef? – Driftsnära, delaktighet, glädje.

Vad har du för mål och ambitioner med Scandic Klarälven? 

– Hotellet har ett fantastiskt läge vid Klarälvens strand och ligger lättillgängligt från E18 och endast en kort promenad från Karlstads centrum. Vi ska jobba för en fortsatt utveckling av vårt hotell, vår restaurang och konferensverksamhet. Vi kan också skryta med en av Karlstads finaste utsikter från restaurangen och på vår uteservering. Det vore kul om fler Karlstadbor hittade hit, det finns många bostadsområden på gång och cykelavstånd. Efter denna speciella tid som varit m tanke på pandemin så behöver vi också rekrytera personal för att kunna utvecklas. Både personal och gästnöjdhet är viktigt och där ska vi vara i topp.

Du har arbetat inom hotelldrift i många år och har en bakgrund från ledande befattningar inom Scandic. Berätta, varför är det så kul att jobba på hotell?

 – Det kanske låter som en klyscha men mycket beror ju på att ingen dag är den andra lik! Olika gäster, olika behov, variationen passar mig. Vi hjälper våra gäster skapa minnen och i slutändan vill man ju alltid att alla lämnar oss nöjda och att de vill komma tillbaka till oss.

Står hotellet inför några förändringar nu när du tar över? 
– Det kommer säkert märkas så småningom att det kommit in en ny person men det är ett jobb som jag vill göra tillsammans med teamet på Scandic Klarälven så att de känner sig delaktiga och involverade.

Vilken känsla vill du förmedla till gäster som besöker er?– En familjär varm känsla – när man bor på Scandic så vet man vad man får men jag vill att vi tillsammans hos oss skapar det lilla extra. Man ska känna att man vill komma tillbaka till oss och till Karlstad.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som funderar på en framtid inom hotellbranschen?
– Prova! Till att börja med är det ett perfekt extrajobb när man pluggar. Och får man in en fot i hotellbranschen så finns det så många vägar att gå och fina utvecklingsmöjligheter. På Scandic tex så har vi något som heter Future Leaders – ett eget talangprogram för våra kommande ledare. Allt är möjligt i denna bransch bara man vill själv och är redo att bidra till sin egen utveckling!

 

 

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...