Annons

”Här finns engagemang och passion som känns äkta”

zoom
KARRIÄR. Carin Sjöberg, tidigare vd för Stockholm City Conference Centre AB, byter innerstaden mot grönskan och blir ny vd för mötesanläggningen Skåvsjöholm.
Annons

Skåvsjöholm, omgivet av vatten vid Säbyviken 25 minuter från centrala Stockholm och 35 minuter ifrån Arlanda, har välkomnat gäster sedan 1965. Här finns 17 möteslokaler och plats för över 100 konfererande gäster. Verksamheten utvecklas ständigt mot att bli alltmer hållbar och arkitekturen är i klassisk 1960-tals stil. Carin Sjöberg är ny vd och har varit på plats i ungefär en vecka när Besöksliv ringer upp.

Vad har Skåvsjöholm för roll i Stockholms mötes- och konferensutbud?  

­– Skåvsjöholm är helt enkelt väldigt duktiga på just möten och står för en kontinuitet inom detta, vi är specialister på området och har hållit oss till den kärnaffären, säger Carin Sjöberg.

Är det ett recept för framgång?

– Vi har en bra grundkvalitet och jag upplever att här jobbar man med hjärtat och tycker det är kul att komma hit. Det finns ett engagemang och en passion som känns äkta och dessutom jobbar vi starkt med hållbarhet i alla aspekter och är både certifierade enligt ISO 9001 och Svanenmärkta.

Bakgrund inom media och hotellbranschen

Sjöberg, som har stor erfarenhet från mötesbranschen och besöksnäringen menar att det inte är självklart att alla mötes- och konferensanläggningar följer samma utveckling just nu.

– Det är väldigt olika, några går naturligtvis väldigt bra och andra inte riktigt i samma tempo som innan pandemin. Många mötesanläggningar satsade ju på det privata segmentet i samband med pandemin och med det nuvarande ekonomiska läget kan situationen ha ändrats. Det är inte riktigt samma höga tryck från privatmarknaden. Härute har vi stor tillförsikt, men det är svårt att jämföra med siffror från förra året som ju var en riktig ”mötesvulkan”.

Carin Sjöberg kommer närmast från Stockholm City Conference Centre AB, som är en del av Stureplansgruppen, och byter därmed innerstaden mot grönskan utanför stan.

 Hur kommer det märkas att du är på plats på Skåvsjöholm?

–  Med ett ord skulle jag säga ”energi”. Jag är passionerad och gillar att jobba med frågor inom besöksnäringen. Jag har ju en bakgrund inom både media och hotellbranschen och det märks att jag tänker ”utifrån och in”, alltså från gästens perspektiv och på varumärket och platsen.