Annons

”Här finns spelrum att testa nytt och tänka fritt”

zoom Emma Keenan är ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.  Foto: Pressbild
Emma Keenan är ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås. Foto: Pressbild
NYHETER. Redan andra dagen på jobbet blev mer händelserik än Emma Keenan räknat med, när hon tillträtt som ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås.
Annons

Grattis, du kliver in som både vd och hotelldirektör på din nuvarande arbetsplats, hur känns det?

– Tack!. Det känns väldigt spännande och roligt.

Hur ska du kombinera rollerna? 

– Jag ser fram till att axla helheten och med mina mer än 10 år i hotellbranschen har jag erfarenhet och känner mig trygg med uppgifterna. Det här gör att jag sammantaget ser jag fram till att ta mig an utmaningarna tillsammans med teamet

Vad fick dig att tacka ja?

– Det var en självklarhet från min sida. Jag har haft bra tidigare direktörer som motiverat och inspirerat mig att ta nästa steg i karriären.

När tillträdde du och vad gjorde du första dagen i din nya roll?

– Jag tillträdde den första december. Jag är just nu mitt i en rekryteringsprocess för min gamla tjänst så dag ett som hotelldirektör stod jag faktiskt i receptionen och täckte upp för min gamla roll. Dag två var betydligt mer händelserik. Då drabbades Nordic choice hotels IT system av en virusattack. Vi fick gå back to basic och hade en pärm med plastfickor, färgat papper (för att se om rummen var städade) och om gäster var utskrivna eller skulle checka in.

Vad är viktigast i dina nya uppdrag?

– Hålla koll på mina nyckeltal och se till att alla har en bra arbetsmiljö.

När insåg du att du ville jobba i besöksnäringen?

– Första dagen som prao elev på Best western hotell premier hotel kung Carl.

Du har ju jobbat på hotellet sedan det öppnade 2017, som Barception Manager, vad fick dig att vilja avancera? 

– Nordic choice hotels vision och affärsidé tilltalar mig. ”Med Energi, Mod och Begeistring skapar vi en bättre värld. WeCare!” Jag kan leva varumärket och vara mig själv. På Comfort hotel (som är en rebellisk lillasyster till Clarion & Quality) finns det spelrum att testa nytt och tänka fritt. Min senaste chef Fredrik Elfgren har många gånger sagt ”be hellre om ursäkt än att be om lov.” Och det har jag gjort!

Tre ord som beskriver dig som chef?
– Lyhörd, engagerad och lite spontan.

Vad har du för mål och ambitioner med Comfort Västerås? 

– Comfort Hotel Västerås ska bli Västerås familjära mötesplats, inte bara för hotellgäster, utan även övriga hyresgäster, tågresenärer, grannar och övriga Västeråsare. Vi ska ligga i topp när det gäller personalnöjdhet och NPS. Comfort Västerås ska vara en arbetsplats man utvecklas på. När kollegorna undrar hur något ska göras, då är det Västerås man kontaktar.

Berätta om din bakgrund, vad gjorde du innan du började jobba på hotellet?

– Efter studenten flyttade jag till Stockholm från Västerås och började jobba på Best western premier hotell kung Carl. Efter det arbetade jag flera år på Scandic, och älskade det. När min pappa plötsligt gick bort kände jag att jag ville vara nära familjen igen, och började titta på jobb i Västerås. Rollen som Barception manager på Comfort hotel Västerås dök upp redan någon dag senare, och efter det har jag blivit kvar på hotellet här.

Vilken känsla vill du förmedla till gäster som besöker er?

– Jag vill förstås att de ska känna sig sedda och väl omhändertagna.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som funderar på en framtid inom hotellbranschen?

– Jag skulle vilja förmedla att det här är världens bästa bransch om man är en hotell-människa. Så mitt tips är att testa på branschen via extrajobb eller prao. Känner man där att man älskar det så finns det bra gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar. Titta efter hotell som erbjuder praktik eller LIA, det är en bra ingång i branschen. Ett annat tips är att jobba sig upp, på det sättet har man insyn och förståelse för de olika delarna/olika områdena och får inblick i rutiner och på det sättet få en värdefull helhetssyn. Så man förstår flödet.

– När jag rekryterar går jag egentligen mer på inställning och mål än utbildning, så det är aldrig för sent att söka hotelltjänster även om man saknar utbildning.