Annons

”I denna roll får jag det bästa av båda världar”

Efter cirka 20 år är Maria Fjellström tillbaka på samma hotell där hon en gång började sin karriär inom besöksnäringen som 16-åring. Sedan den 1 augusti är hon vd och hotelldirektör på Quality Hotel Luleå
Annons

–  Det känns fantastiskt!  Det är flera som jobbar kvar i huset sedan dess och då det var dem som väckte mitt intresse för den här branschen, känns det som att få sluta cirkeln, nu är jag hemma, säger Maria Fjellström, vd och hotelldirektör på Quality Hotel i Luleå.

Maria började på hotellets nattklubb när hon var 16 år med att jobba extra i garderoben och plocka disk. Ganska snart hade hon provat på flera olika roller inom hotellet. Efter några år gick sedan resan vidare inom servicebranschen, till bland annat Stockholm och Västerås.

Hon återvände till sin hemstad 2017 där hon bland annat arbetat som försäljnings och marknadschef på Luleå Airport, service och värdskapschef på Teknikens hus och senast som butikschef för Blomsterlandet. Maria längtade hela tiden tillbaka hotellbranschen, så det var inte svårt att tacka ja till rollen som vd på Quality Hotel i Luleå när chansen kom. Dessutom kom hon tillbaka till hotellkedjan Nordic Choice, som hon älskar att jobba för, berättar hon.

Vad är så speciellt med hotellbranschen?
– Fart och fläkt, ingen dag är den andra lik. Och grunden i det hela är att göra andra människor glada.

Vad är det med hotellkedjan Nordic Choice som är så attraktivt?
– Företagskulturen! De lyckas på ett helt fantastiskt sätt teama ihop hela kedjan med varandra. Det är så mycket glädje och framåtanda.

Du har under din karriär fått flera utmärkelser, bland annat som glädjespridare, nöjdaste personalgrupp och medarbetare. Vad kan Quality Hotel förvänta sig utifrån det?
– Jag månar om personerna jag arbetar med och om glädjen. Ska man skapa en glädjerik vardag för dem som besöker oss måste vi som jobbar där också ha det bra tillsammans.

Vad är din största utmaning i din nya roll?
– Jag började i receptionen, och går nu vidare till restaurangen för att lära mig driften. Den personliga utmaningen är att inte fastna i driften. Det är så fantastiskt roligt att jobba på ”golvet”. Samtidigt som jag älskar siffror och att vrida och vända till bästa resultat. I denna roll får jag det bästa av båda världar.

– För Quality Hotel i Luleå handlar det i första hand om att återta sin position efter pandemin. Det har börjat tuffa på sedan restriktionerna släpptes tidigare i år, men det har inte riktigt kommit tillbaka till samma nivåer som det var innan. Tittar man på den kommande hösten så bådar det ganska gott, det märks ett uppsving men det är en bit kvar.

Vad har du för hemligt recept för att kunna axla din nya roll?
–   Jag tror att mitt personliga recept är att jag inte har någon prestige i min titel. Jag har inga problem med att hugga i där det behövs.