Annons

”Jag insåg att jag ville jobba med att laga mat väldigt tidigt”

zoom Vladimir Janjin är ny kökschef på färgfabriken. Foto: Kim Sjösberg
Vladimir Janjin är ny kökschef på färgfabriken. Foto: Kim Sjösberg
KARRIÄR: När han var liten var han med sin mormor när hon jobbade på en restaurang - nu är han Färgfabrikens nya kökschef. Med en bred erfarenhet inom allt från det franska till asiatiska köket vill han nu fokusera på närodlat och hållbart.
Annons

Grattis till nya jobbet! Hur känns det att gå in som ny kökschef på Färgfabriken?

– Tack så mycket! Det känns väldigt bra, jag är mycket motiverad och taggad.

Vad fick dig att tacka ja?

– Jag fick en väldigt bra känsla på min första intervju. Vi hade liknande tankar och visioner för Färgfabrikens framtid. Färgfabriken har en enorm potential så det kändes helt rätt att tacka ja till rollen som kökschef.

Du har jobbat på andra välkända restauranger i Stockholm, vad blir den stora skillnaden?

– Varje restaurang är unik samtidigt som man måste anpassa sig till omvärlden. I min karriär har jag jobbat från små till stora verksamheter och från varje arbetsplats tog jag med mig en ny erfarenhet och kunskap. Färgfabriken känns som början av en ny resa för mig med all erfarenhet och kunskap som jag har med mig i bagaget, det är den stora skillnaden.

Vad kommer du med dina tidigare erfarenheter tillföra på Färgfabriken?

– Min styrka ligger i att jag har en bred erfarenhet och kunskap från olika typer av kök, från franskt till asiatisk. Detta i kombination med lokala råvaror i säsong och med inspiration från hela världen kommer att skapa en unik känsla.

Hur kommer din roll på Färgfabriken se ut och vad kommer ditt fokus vara?

– Jag kommer som kökschef ansvara för båda evenemang och kafé. Jag skulle vilja fokusera på hållbarhet och närodlat utan att ge avkall på den goda smaken. Smaken står alltid i centrum i valet av råvara.

Vad ser du mest framemot, vad kommer bli roligast?

– Jag ser fram emot att samarbeta med lokala producenter och testa samt skapa nya rätter. Det kommer att bli kul att jobba med det fantastiska teamet på Färgfabriken och tillsammans utveckla verksamheten.

När insåg du att du villa jobba i restaurangbranschen? 

– Jag insåg att jag ville jobba med att laga mat väldigt tidigt. Min mormor jobbade i en restaurang och där jag spenderade mycket tid. Här började mitt matlagningsintresse och kärleken till maten började växa. 

Hur beskriver du dig själv som chef?

– Jag är en positiv och glad person, det är denna energi som jag försöker förmedla till mina kollegor. En arbetsplats för mig ska vara rolig att gå till men samtidigt finnas ordning och reda. Jag vill bygga en teamkänsla där vi skapar tillsammans och strävar mot samma mål.

Vad har du för mål och ambitioner med Färgfabriken?

– Mitt mål är att vi får många nöjda återkommande gäster genom att erbjuda högkvalitativ mat och service. Min ambition är att fortsätta utveckla Färgfabriken till en modern och hållbar verksamhet.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...