Annons

“Man måste brinna för det här yrket”

zoom
KARRIÄR. Efter en lång karriär har Nathalie Ufer Weichl fått sitt drömjobb som General Manager. Och på sätt och vis är hon tillbaka där hon började: på ett mindre hotell där kvaliteten står i fokus.
Annons

ProfilHotels Riddargatan i Stockholm ligger “mitt i smeten”, som Nathalie Ufer Weichl uttrycker det. Ändå är stämningen inne på hotellet avslappnad och stilla. Till alla stamgästernas glädje.

– Det är lite unikt i Stockholm, att man har så många privatpersoner som stamgäster. Men de gillar lugnet här, att man kan äta frukost utan slammer och att vi bakar eget bröd och sockerkaka, säger hon.

Genomtänkt design på de 78 rummen och kvalitetstänk in i minsta detalj, som produkter på frukosten, är också sådant som lockar gästerna.

Föddes in i branschen

Som General Manager har Nathalie Ufer Weichl i uppdrag att förvalta hotellet. Och att driva intäkterna.

– Under pandemin hade man inte möjlighet att arbeta lika aktivt med prissättningen. Men som idag, då är det helt fullt i Stockholm så ska även priserna hänga med.

Nathalie Ufer Weichl har haft sin nya roll sedan i augusti. Även om hon är ny på ProfilHotels Riddargatan och hos Ligula-koncernen så är hon ingen nybörjare. Tvärtom. Hon föddes rakt in i branschen. Föräldrarna drev hotell på Öland under 35 år och som 13-åring fick hon hoppa in både som städare och frukostvärdinna.

– Jag tyckte att det var så kul att möta gästerna och ha kul med kollegorna. Och det är det som driver mig, fortfarande.

Äntligen drömjobbet

På gymnasiet blev det hotell- och restauranglinjen och som 20-åring flyttade Nathalie Ufer Weichl till Stockholm. Då jobbade hon bland annat på Gondolen och Edsbacka krog – och utbildade sig även till sommelier.

– Sedan jobbade jag på Scandic under 20 år, bland annat som hotellchef. Nu när barnen är lite större så kändes det väldigt spännande att ta det här nya klivet och bli General Manager, det har alltid varit min dröm, säger Nathalie Ufer Weichl och fortsätter:

– Lustigt nog känns det som att vara där min resa började, hos mina föräldrar som hade 40 rum. Det är väldigt personligt och genuint.

Glädjande nog har oroligheterna i omvärlden ännu inte satt några större avtryck på ProfilHotels Riddargatan, där verksamheten rullar på. Den största utmaningen post-pandemin handlar om att hitta rätt personal.

– Jag tycker om att arbeta i team och jag vill att mina medarbetare trivs. Det är viktigt att vi arbetar mot samma mål. Känns det inte hundraprocentigt då vill jag att man går vidare. Man måste brinna för det här yrket och ha en yrkesstolthet.