Annons

”Man tar med sig något från varje destination och hotell”

zoom Göran Nilsson flyttar från norr till söder för sin nya tjänst som hotelldirektör på två av Scandics hotell i Malmö. Foto: Privat
Göran Nilsson flyttar från norr till söder för sin nya tjänst som hotelldirektör på två av Scandics hotell i Malmö. Foto: Privat
KARRIÄR. Med lång erfarenhet av hotellbranschen tar Göran Nilsson vid som hotelldirektör på Scandic St:Jörgen och Scandic Malmö.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det?  

– Tack! Det känns alldeles utmärkt att vara tillbaka på skånsk mark efter 12 år norr över.  

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?  

– Det enkla faktum att jag får förmånen att ansvara för två fina cityhotell i Sveriges tredje största stad, i en tid branschen står inför en spännande återstart. Malmö är en fantastisk stad och jag ser mycket fram emot att stärka hotellens position samt arbeta med kollegor och näringsliv för att utveckla Malmö som destination. Sen måste jag erkänna att älskar att ta mig an nya utmaningar och jag utgår alltid ifrån att det blir hur kul som helst.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast?  

– Att tillsammans med teamen på Scandic S:t Jörgen och Scandic Malmö City skala upp och tillsammans, utveckla organisationen. Det känns härligt att fokusera på att bygga starka lag och kompetensutveckla efter en tuff period där mycket handlat om att strama åt och skala ned. Det är en grymt rolig utmaning som jag och kollegorna står inför.  

Du har lång erfarenhet inom branschen, vilka är dina viktigaste lärdomar?  

– Att inte krångla inte till det och visa på sunt förnuft! I vissa frågor finns det givna ramar och i vissa har du friare händer. Oavsett måste man förvalta sitt mandat och använd sig av alla de möjligheter som finns. I vår bransch handlar det ju huvudsakligen om att göra hotellbesöket till det bästa någonsin. 

När insåg du att du ville jobba inom hotellnäringen? 

– Det var säkert första gången jag bodde på hotell. Jag älskade hotell från första stund och inte minst frukostbuffén.

Vad är du för typ av ledare?  

– Väldigt engagerad och närvarande. Jag beskrivs nog ofta som lösningsorienterad och prestigelös i de flesta situationer. Min grundinställning är att jag inte måste bestämma allting utan jag tror på att medarbetare får springa själva, men jag har förstås ett övergripande öga på vad som händer i verksamheten. Jag drivs väldigt mycket av att förändra och förädla.

Vad har du för mål och ambitioner med hotellen?  

– Under mitt förra gästspel i Malmö var exempelvis S:t Jörgen en hotellmotor i city. Staden och området kring hotellet har utvecklats mycket under de 12 åren som jag befunnit mig norr över och nu har vi som mål att ta större plats på Malmös hotellkarta. Hotellutbudet behöver vi se över på båda hotellen och det arbetet har redan startat. Till en början blir det inga gigantiska förändringar, men i sinom tid är jag övertygad att både gäster och medarbetare kommer uppskatta uppdateringar och justeringar även i de minsta detaljerna.    

Hur kommer dina senaste uppdrag som hotelldirektör för Scandic Borlänge och Scandic Falun att skilja sig från dina nya uppdrag?  

– När jag ser tillbaka på alla de olika uppdrag jag haft förmånen att få leda starka hotellorganisationer, inser jag att man tar med sig något från varje destination och hotell. Även om man arbetar inom en och samma hotellkoncern är förutsättningarna väldigt olika. Ute i landet har man oftast inte lika nära till en kollega eller en supportfunktion utan man får vara lite mer kreativ. Jag är otroligt imponerad över hur man tar sig an sina uppdrag norröver. I Malmö blir det enklare att luncha med en Scandic- eller branschkollega, då denne sannolikt finns i kvarteret istället för 15–20 mil därifrån.       

Hur laddar du upp inför ett nytt projekt?  

– Jag gillar att lägga mycket tid och energi på nya projekt. Då gäller det att man har en balans mellan jobb och privatliv, något jag lärde mig tidigt i karriären. Har man balans, då är inget nytt projekt för stort eller litet.  

Hur ska du få med dig personalen?  

– Närvarande ledarskap är nyckeln. Jag kommer att vara synlig i organisationen och försöka inspirera och coacha på plats.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...