Annons

”Pandemin har lärt mig mer än om situationen varit vanlig”

zoom Cecilia
Cecilia "Cilla" Aldor axlar rollen som hotellchef på Skogshem & Wijk. FOTO: Gerlinde Anderberg
KARRIÄR. Hon har jobbat i Åre och i Stockholms skärgård. Och älskar kombon friskvård, service och hälsa. Nu kliver Cecilia Aldor upp som hotellchef på Skogshem & Wijk, där hon tidigare arbetat som projektledare.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det? 

– Tack det känns verkligen jätteroligt att få denna möjlighet.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet? 

– Jag har en jättebra arbetsplats som jag trivs och jobbat länge på, jag tycker otroligt bra om mina kollegor och kul att då även kunna fortsätta utvecklas tillsammans med dom.

 Vad blir viktigast i ditt uppdrag?

– Att sätta upp tydliga mål och belysa det positiva vi har framför oss efter att ha haft ett tufft år.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast? 

– Eftersom jag har jobbat mycket mot kunden i planeringsstadiet tidigare så ska det bli jätteroligt att få möta kunden mer hands on, även att tillsammans fortsätta utveckla Skogshem & Wijk.

När insåg du att du ville jobba i hotellnäringen? 

– Jag har alltid gillat serviceyrket och halkade som många in på den banan ganska tidigt för att sen fortsätta för att det finns så många områden. Jag har egentligen kört det parallellt från början, min inriktning och utbildning är främst inom friskvård, träning och hälsa.

Vad för typ av ledare är du? 

– Jag vill vara en tydlig ledare, uppmuntrande och pålitlig.

Vad har du för mål och ambitioner med Skogshem & Wijk

 –  Jag vill att Skogshem & Wijk ska få fortsätta ha den här familjära känslan där vi ser varje gäst, att gästerna får med sig en upplevelse och känsla som man vill komma tillbaka till ofta. Vi vill vara en plats där man kan komma och koppla av med sin familj och vänner lika väl som man tar med sig kollegorna för ett värdefullt möte.

 Kommer pandemin att utgöra en extra stor utmaning? 

 – Det gör den absolut och så är det nog för alla i den här branschen. Men jag tror att jag lärt mig mycket mer på grund av läget än vad jag gjort om jag tagit vid när det varit ett ”vanlig” situation.

 Du är ny på posten som hotellchef efter att tidigare ha arbetat som projektledare, hur känns det?  

– Det känns bara roligt, jag har ett fantastiskt bra stöd och mina tidigare erfarenheter från huset är en fördel.

Du har tidigare arbetat i Åre och i Skärgården, vad har du gjort där och vilka erfarenheter därifrån tar du med dig in i din nya roll?  

– Där jobbade jag också inom hotell- och restaurang. Det jag tar med mig mest är nog erfarenheter från den privata sidan som är helt ny för oss på Skogshem & Wijk, men som var den största i Åre och ute i Stockholms skärgård.

Hur ska du få med dig personalen? 

– Jag vill verkligen att alla ska veta varför vi gör detta och sätta tydliga mål för vad vi vill och att vi alla kan bidra med något väldigt värdefullt.