Annons

”Ryktet sprider sig fort om man är en bra arbetsgivare”

zoom Madeleine Thott
Madeleine Thott
KARRIÄR. När personalen mår bra smittar det av sig på gästerna. Det menar Madeleine Thott som nu tar över som hotelldirektör på Quality Hotell The Mill i Malmö.
Annons

Med femton års erfarenhet från hotellbranschen är Madeleine Thott nu redo för nästa steg i karriären. Hon har tidigare bland annat jobbat som hotellchef för Quality Hotel View och i sommar tar hon över rollen som hotelldirektör för familjära Quality Hotel The Mill i Malmö. När Besöksliv pratar med Madeleine är hon fortfarande föräldraledig med sin bebis, och genom telefonen hörs charmigt bebisprat i bakgrunden.

Grattis till din nya tjänst. Hur känns det?
– Tack, det är superroligt och jag blev väldigt glad för möjligheten. När man får en sådan här chans kan man ju inte säga nej! Det här är min första tjänst som hotelldirektör, jag är jätteredo och det är ju det här jag har jobbat för under alla år.

När kliver du in i din nya roll?

– Jag är föräldraledig med min fem månaders bebis just nu, tillträder tjänsten första juli och börjar arbeta halvtid från första september. Sedan steppar jag upp till heltid i januari 2023. Det känns modernt att kunna hoppa på en ny roll samtidigt som jag har en liten bebis. ´Är det rätt person så hittar man en lösning´, sa min chef. Och en sådan attityd sipprar ju ner i hela organisationen.

Vad lockar med nya uppdraget?
– Nu blir jag ju ytterst ansvarig. Det ska bli så roligt att vara med och sätta strategin och teamet. Vi vill jobba vidare med restaurangen och baren, och utveckla dem på bästa sätt. Det är dags att växla upp, vi har mycket att göra – det lilla hotellet ska upp en nivå!

Du har arbetat som kulturambassadör tidigare – hur kommer det att synas på Quality Hotel The Mill?
– Vår kultur är jätteviktig. När personalen mår bra smittar det av sig på gästerna. Jag vill se varje medarbetare, förstå vad de går igång på och hitta deras driv. Samtidigt är det också viktigt att se medarbetarnas potential och utmana dem framåt. Vi vill ju skapa förutsättningar för att alla ska ge sitt bästa jag. Det brinner jag för.

Vad är de största utmaningarna framåt?
– Utmaningen blir att hitta personal till hösten tror jag. Det gäller nog att inte stirra sig blind och våga vara öppen. Det finns så många duktiga personer där ute som inte har fått chansen att visa vad de kan!

Och hur ska du locka dit dem?
– Jag vill skapa en arbetsplats där man vill jobba. Jag tror ryktet sprider sig fort om man är en bra arbetsgivare, då vill folk komma hit.

Har du några knep för att kombinera arbetsliv med föräldraskap?
– Jag tror att det är viktigt att vara här och nu. Lägga ifrån sig mobilen, jobba på jobbet och avsätta tid för barnen när man är hemma. Jag har två barn nu, samt lyxen att ha två bonusbarn varannan vecka, så det kan nog bli en utmaning som för många andra. Det kan nog bli lite jobb efter nattning ibland, säger hon och småskrattar.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...