Annons

”Vill ta ut svängarna lite och överraska gästerna”

zoom Jan Ölander är ny Food & Beverage Manager på Holiday Club Åre. Foto: Privat
Jan Ölander är ny Food & Beverage Manager på Holiday Club Åre. Foto: Privat
KARRIÄR. Jan Ölander, ny Food & Beverage Manager, på Holiday Club Åre, har gjort ett antal säsonger som kökschef i både den svenska och norska fjällvärlden. Nu längtar han efter att få svischa ner för Årebackarna. Och inte minst att få destinationens gäster att trivas.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det?

 – Tackar, det känns otroligt roligt och spännande.

Vad kommer dina främsta arbetsuppgifter att bli?

– Leda och utveckla teamet runt F&B och de produkter vi jobbar med samt att öka omsättning och kundnöjdhet.

Vad fick dig att tacka ja?

– Möjligheten att få återvända till fjällvärlden och vara med på en spännande resa med Holiday Club. På det personliga planet så är möjligheten till skidåkning på fritiden en stark bidragande orsak.

Du har gått in i företaget efter en väldigt tuff period för branschen i stort. Hur ser du på det?

– Pandemin har varit en jobbig tid för hela besöksnäringen och kommer få konsekvenser för oss alla de närmsta åren. Det kommer ta tid innan man är tillbaka där vi var före pandemin. Med det sagt så känns det ändå som många känner tilltro för framtiden med en ökad försäljning under sommaren och ett starkt bokningsläge inför vintern. Det är helt klart en spännande tid vi har framför oss.

Du kommer närmast från Slottsholmen on Water i Västervik och har tidigare arbetat som bland annat kökschef hos Birka Cruises och på Tidningshuset By Pontus Frithiof.  Vilka erfarenheter tar du med dig från dina tidigare uppdrag?

Förmågan att se till de små detaljerna och leverera kvalitet även i större organisationer och sammanhang.

Nu kommer du att husera i fjällvärlden, hur kommer det att bli tror du?

– Är säker på att det kommer bli fantastiskt. Har saknat fjällvärlden i stort och Åre i synnerhet de senaste åren så att få möjligheten att återvända är lite som att komma hem igen efter en tid borta.

Vad kommer du att göra första dagen på nya jobbet?

– Presentera mig för organisationen och bekanta mig med mina nya kollegor och våra bar- och restaurangprodukter.

Vilka utmaningar ser du framför dig?

– Tror den största utmaningen just nu, inte bara för oss, utan för hela branschen är att säkerställa tillgången på personal på både kort och lång sikt.

Hur kommer gästerna på Åre Holiday Club märka att du klivit in som Food & Beverage Manager?

Förhoppningsvis genom att vi ska våga ta ut svängarna lite och överraska gästen med något oväntat som de inte hade förväntat sig. Hoppas även att gästerna kommer upptäcka hur kul vi har det tillsammans i personalen och att vi trivs på vår arbetsplats.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som vill göra det du gör i framtiden?

– Var genuint nyfiken och våga pröva nya saker för att skaffa dig erfarenheter som leder dig framåt i ditt yrke.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...