Annons

Stordalen hyllar Norden i nygamla designhotellet

zoom Norden hyllas i nyrenoverade Nordic Light Hotel. Foto: Nordic Light
Norden hyllas i nyrenoverade Nordic Light Hotel. Foto: Nordic Light
NYHETER. Nu är det färdigrenoverat – och Norden hyllas lite extra när Petter Stordalens designhotell i hjärtat av Stockholm öppnar på nytt.
Annons

”Renovering pågår” – det senaste året har Nordic Light Hotel, blott ett par fotsteg från Stockholm Centralstation, varit i fokus för en extreme makeover.

När nu hotellet nylanseras görs det med en tydlig nordisk profil. Varför vill man hylla Norden?

– För att det ligger i vårt dna och arv. Vi är i framträdande i design, form, smak, musik och värderingar, detta vill vi bevara och låta våra gäster få uppleva, säger David Bergling, vd för Nordic Light Hotel.

Rummen är ritade av John Tong och det visuella konceptet är framtaget av arkitekten Todd Saunders, som bland annat stått bakom Fogo Island Inn på ön Fogo.

– Vi har dessutom samarbetat med tio nordiska formgivare som fått göra sin tolkning av möblemang och design som blivit något av nytolkningar och inspirationer av den klassiska formgivningen, säger David Bergling.

Vad talar för att det nordiska anslaget är det som kommer att locka gäster, sett till den hårda konkurrensen i Stockholm idag? 

– Det finns något vackert, omtänksamt och genuint i vad som är Norden. Vi utmärker oss på ett kreativt sätt, och det i sin tur skapar ett intresse. Värderingarna som Norden är kända för, som jämställdhet och demokrati, attraherar folk.

Hur mycket pengar har ni plöjt ner i den omfattande renoveringen?

– Haha. Kom hit och bedöm själva… Vi känner oss enormt tacksamma och stolta över att våra ägare (Petter Stordalen, Choice Hotels och DNB Nor) har gjort en sådan omfattande renovering och satsar stort för att varje möbel och detalj är unik och är av högsta kvalitet. Först nu har vi möjlighet att återta positionen som ett av Stockholms första förstahandsval.

Vem ska bos hos er? 

– En medveten resenär som rör sig obehindrat i alla sammanhang; som är trygg i sig själv och uppskattar design, form, smak och värdskap. Vi attraherar samma typ av gäster som för både tio och 17 år sedan. De har samma värderingar men andra intressen.

Vad tycker du om inredningen och designen på svenska hotell?

– Vi har ett fint och varierat utbud i Stockholm men det vi saknar är väl värmen. Förhoppningsvis kommer folk uppskatta just det – värme med en färgstark men mjuk färgpalett som skapar en behaglig känsla. Våra hotellrum är en spännande kontrast till citypulsen som istället är en plats för återhämtning.

I samband med nylanseringen väljer Nordic Light Hotel också att satsa på en ny matbar, Lykke & Löjromsbaren, som ska spegla det nordiska köket.

– Vi tar oss över gränserna och söker rätt på klassiker, nytolkningar, råvaror och smaker, säger David Bergling.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...