Annons

AC by Marriott öppnar sitt första av tio hotell i Sverige

NYHETER. 2018 gick fastighetsbolaget Vi Invest och AC by Marriott in i avtal om att öppna tio hotell i Sverige. I vår öppnar det första - AC by Marriott Ulriksdal.
Annons

Vi Invest driver sedan tidigare flera hotell i Stockholms innerstad, bland andra Hotel Gamla Stan, Best Western Karlaplan och Best Western Bentleys. 2018 ingick de i ett samarbetsavtal med hotellkedjan Marriott International, med avsikt att öppna tio AC by Marriott hotell i Sverige.

Det första, AC by Marriott Stockholm Ulriksdal som ska öppna i anslutning till Friends Arena och Westfield Mall of Scandinavia, blir ett sex våningar högt hotell, i en byggnad av stål och betong och med en yta på 10 000 kvadratmeter. Hotellet får 223 rum, varav fyra är sviter, 29 superior och 190 standardhotellrum.

Living Design är företaget bakom inredning och design. Hotellet får en stor restaurang med 120 sittplatser, och med ett matkoncept med fokus på svensk-spanska smaker och tapas. Hotellet ska även erbjuda gym och konferensmöjligheter.

– Som hotellaktör i Stockholm är vi mycket glada och stolta över förtroendet från Marriott International och vi ser en stor potential i det här samarbetet, säger Vi Invests  VD och grundare Martin Hosseini.