Annons

Animo prisas i Bartenders Choice Awards

zoom Nathalie Ström, Animo, tog emot pris för bästa restaurang. Foto: Sebastian Pettersson
Nathalie Ström, Animo, tog emot pris för bästa restaurang. Foto: Sebastian Pettersson
NYHETER. Ägaren Nathalie Ström mottog det svenska priset i kategorin ”Best Restaurant” vid prisutdelningen i Köpenhamn.
Annons

Stockholmsrestaurangen Animo drivs av Nathalie Ström tillsammans med tidigare landslagskockarna Daniel Haynes och Anders Karlsson.

Vad betyder den här vinsten för er?

– Vi var verkligen inte alls förberedda på att vi skulle vinna, utan tyckte mest det var fantastiskt att vara nominerade. Så vi blev ganska chockade, men framför allt glada och hedrade, att så många hade röstat på oss i den hårda konkurrensen. Det blev såklart en boost för oss alla. Nu fick vi bekräftat att vi är på rätt spår och att folk tycker om det vi gör, säger Nathalie Ström.

Ni öppnade i slutet av 2021, så är relativt nystartade. Hur har gästerna tagit emot er?

­– Det har faktiskt gått långt över förväntan och det är väldigt roligt att så många har hittat till oss och tycker om det vi gör. Vi börjar redan få återkommande gäster och stammisar, vilket vi inte alls hade räknat med.

Varför tror du att ni har lyckats så bra?

– Framför allt har vi jättemycket kompetens i verksamheten. Vår personal är verkligen bäst och vi jobbar på riktigt som ett team där alla hjälper till med allt. Sedan är vi otroligt passionerade i allt vi gör både när det gäller drinkar, vin, mat och service. Det är viktigt att vara lyhörd och anpassa restaurangen utifrån våra gäster och vad de vill ha. Särskilt nu under det första året har det varit mycket analyserande och förbättringar.

Hur skulle du beskriva Animo?

– Det är ett avslappnat och kvalitetssäkert ställe med god stämning och väldigt god mat. När det gäller maten handlar det om tävlingsmatlagning. Anders och Daniel gillar att jobba med utmanande smaker och smakkombinationer som man kanske inte brukar stöta på. Klassiska rätter, men med en twist.

Ni vann ju pris för bästa restaurang på Bartenders´Choice Awards, är ni främst en restaurang eller en bar?

– Vi är framför allt en restaurang, vårt barhäng har inte riktigt kommit i gång än. Men vi har en jätteduktig baransvarig, Love, och en riktigt bra cocktaillista, så det är något vi vill utveckla framöver. Vi vill ha fler som kommer hit bara för att ta en drink och har stora förhoppningar att vinsten kan hjälpa till lite här, säger Nathalie Ström.

Facit Bar var en annan av de svenska vinnarna, i kategorin ”Best New Cocktail bar”. Samma Umeåbar tog även hem ett annat pris i höstas.