Annons

Anrika Grand Hotel ska rustas till sin forna glans

zoom Bygger ut och bygger till. På nya Grands område vill ägarna ha tio nya bostadshus.
Bygger ut och bygger till. På nya Grands område vill ägarna ha tio nya bostadshus.
NYHETER. Nya ägarna av Grand Hotel Saltsjöbaden planerar att återställa hotellet till ursprungsskick. Samtidigt ska det moderniseras med en ny restaurang och spa-anläggning. Notan väntas landa på hundratals miljoner.
Annons

När fastighetsbolaget Lustgården AB tog över det anrika hotellet i september 2015 startade planerna på att göra om hotellbyggnaden. Tanken är att närma sig hotellets ursprungliga utseende och att locka till sig nya gäster.

Vi ska återställa hotellet till vad det en gång var. Vi vill behålla den ursprungliga charmen, exempelvis den franska matsalen, samtidigt som vi adderar ett modernt spa och en restaurang nere vid vattnet. Planen är att bli landets bästa hotell och en ny destination, säger Niklas Järvhammar, vice vd i Lustgården.

Vill bygga tio bostadshus

Den nya restaurangen och spa-anläggningen ska byggas i en sutterängvåning söder om hotellet. Utöver detta ska nya konferensytor byggas. Runt om hotellområdet vill Lustgården dessutom bygga tio bostadshus med terrasser och utsikt mot vattnet.

– Husen kommer att ligga i en parkmiljö runt själva hotellet. Det handlar om tre- till sexvåningshus i cederträ, glas och vit puts. Och samtliga hus kommer att ha balkonger runt om. Eftersom lägenheterna kommer att vara i olika storlekar vänder vi oss till allt från barnfamiljer till äldre, säger Niklas Järvhammar.

Niklas Järvhammar kan inte säga när allt beräknas att stå färdigt. Men han hoppas att arbetet kan komma igång inom en treårsperiod. Han vill heller inte vara specifik gällande prislappen.

– Vi kommer att lägga ner otroligt mycket pengar i hotellet, det handlar om flera hundra miljoner kronor. Vår plan är ju att göra hotellet till den pärla det en gång varit.

När hotellet invigdes 1893 ville grundaren K A Wallenberg utveckla en svensk riviera. Har ni samma ambition och kommer ni att lyckas med det?

– Ja, det tror jag absolut.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...