Annons

Anrika vägkrogen Gyllene Uttern går i konkurs

zoom Foto: Gyllene Uttern
Foto: Gyllene Uttern
NYHETER. Sveriges äldsta vägkrog och väghotell har försatts i konkurs sedan pandemin slagit hårt mot verksamheten. Men Gyllene Uttern hoppas kunna hålla fortsatt öppet i ny regi.
Annons

Gyllene Uttern, som ligger söder om Gränna och Mullsjö, har vid sidan av coronapandemin även påverkats av den tidigare ägarens plötsliga bortgång och bolagen tyngs av skulder, skriver tidningen Göteborgs-Posten.

Men det anrika hotell- och restaurangkomplexet kommer förhoppningsvis att kunna leva vidare i ny regi då intressenter finns, enligt konkursförvaltaren Mats Aronsson. Det bekräftas även av Gyllene Utterns platschef Kerstin Stjärnström, som under tisdagseftermiddagen har fått det hoppfulla beskedet från ägarna.

– Det är inte hundra procent säkert än, men vi hoppas att det ska gå att lösa , säger Kerstin Stjärnström.

Gyllene Uttern startade som en vägkrog på 1930-talet och platsens läge utefter dåvarande huvudvägen mellan Stockholm och Skåne gjorde att bilturister gärna rastade där. Sedan dess har platsen med utsikt över Vättern varit en populär rastplats.

Texten har uppdaterats.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...