Annons

Året-runt-tänk har tagit fjällhotellet till en ny nivå

zoom Storhogna Högfjällshotell & Spa i topp i år igen.
Storhogna Högfjällshotell & Spa i topp i år igen.
NYHETER. En fjällanläggning som lycklats förlänga säsongen och har öppet nästan hela året. För femte året i rad gör Storhogna Högfjällshotell & Spa ett superresultat. 
Annons

Antalet gäster har strömmat till Storhogna Högfjällshotell & Spa. De ökade sin beläggningsgrad med 7 % under året. Från 17 800 gästnätter förra året till 19 120. Under mars månad hade man 95 procent beläggning. 

– Vi arbetar målmedvetet och på samma sätt sedan vi köpte Storhogna Högfjällshotell och Spa 2010. Vi håller öppet från den 29 juli till den 29 maj vilket gör att vi är en av få fjällanläggningar som håller öppet nästan hela året. Vi är också kontinuerliga i vår marknadsföring och vi arbetar mycket med vår hemsida för att nå ut med våra budskap och så annonserar vi på lokalmarknaden för att nå ut till närområdet, säger vd Charlotte Mannerson.

Hur arbetar ni för att fortsatt ha så hög beläggningsgrad?

– Genom att ständigt arbeta med produkt och service. Just nu, under tiden vi håller stängt, genomförs mycket underhållsarbete och för tillfället bygger vi om badrum, och några hotellrum och vår bar. Förra året byggde vi ett helt nytt fjällviste med vedeldad bastu, utebubbelpool och kall källa samt stort brasa, konferens och middagsrum, med möjlighet till övernattning, säger Charlotte Mannerson.

Vad har ni för långsiktiga mål?

– Vi vill öka vår omsättning med 5 procent. För att nå dit måste vi stärka lågsäsongen under hösten och vi måste se till att vi har tillräckligt med personal som vill komma till oss. Vi har en stor utmaning att hitta kompentent säsongspersonal. Vi lägger ner enormt mycket energi på att rekrytera men det finns för få kompetenta människor som vill arbeta i fjällen.

Hur ska man lyckas med att locka mer duktig personal?

– Genom att höja imagen på vår bransch, genom fler branschspecifika utbildningar, längre praktikperioder och att vi själva ser oss som en utbildningsenhet och ger vår personal möjlighet att växa inom sitt yrke och i branschen.

Vad har ni för förhoppningar på kommande säsong?

– Att vi får snö tidigt! Vi hade inte tillräckligt under jul och nyår och snö är ju en av våra viktigaste parametrar. Sedan hoppas jag att det kommer att bli lättare att rekrytera kunnig personal. Får vi ihop de parametrarna så kommer vi nog att nå våra mål.

Kommer ni att göra några nya satsningar den här säsongen?

– Vi har byggt ett nytt hus som ersätter det som brann ner i februari 2015. Sedan har vi jobbat lokalt med en stor skidtävling som vi hoppas mycket på.