Annons

Årets sommarjobbare växer med stipendium

zoom Tävlingen Årets Sommarjobbare ska lyfta hotell-<br />
 och restaurangbranschens unga förmågor. Foto: Colourbox
Tävlingen Årets Sommarjobbare ska lyfta hotell-
och restaurangbranschens unga förmågor.
Foto: Colourbox
NYHETER. Tävlingen Årets sommarjobbare rullas ut för andra året. Nytt för i år är att vinnaren tilldelas ett stipendium på två veckor hotell- och restaurangskolan Swiss Education Group.
Annons

Förra året lanserades tävlingen Årets Sommarjobbare av Svenska Kulturpärlor för att lyfta medarbetare inom hotell- och restaurangbranschen.

I år görs en större satsning på tävlingen, som utökas med ett stipendium på en tvåveckorsutbildning på Swiss Education Group, inklusive resa till Schweiz.

Syftet är att de vinnande sommarjobbarna ska få möjlighet att utveckla sina kunskaper.

– Vi är otroligt stolta över att tillsammans med Swiss Education Group kunna erbjuda det här mycket kvalitativa priset, kommenterar Fredrik Åström, vd på Svenska Kulturpärlor och initiativtagare till utmärkelsen i en kommentar.

Utöver stipendiet får vinnarna dessutom en helg på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdhus eller Södertuna Slott.

En annan nyhet i årets tävling är att man går från tidigare en (restaurang) till tre tävlingskategorier: Restaurang, kök, samt hotell.

Vad vill ni uppnå med tävlingen?

– Vi vill att fler viktiga yrken inom besöksnäringen lyfts fram för att påvisa att hotell- och restaurangbranschen är en seriös bransch där många duktiga förmågor tar sina första steg. Priset vill lyfta att det dessutom finns möjligheter att växa och bygga en lång karriär, säger Fredrik Åström.

Alla hotell och restauranger i Sverige har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare till priset på aretssommarjobbare.se.

I september utser en jury bestående av branschprofiler vinnaren.