Annons

”Bättre utgångsläge för återhämtning”

zoom Skara Sommarlands vd Janne Nilsson är nöjd med sommarens besöksantal. Foto: Pressbild
Skara Sommarlands vd Janne Nilsson är nöjd med sommarens besöksantal. Foto: Pressbild
NYHETER. Den 29 augusti stängde Skara Sommarland för säsongen. Trots ett begränsat antal gäster landade omsättningen på 122 miljoner kronor, vilket är över förväntan, enligt vd Janne Nilsson.
Annons

Efter att ha tvingats hålla stängt sedan hösten 2019 kunde Skara Sommarland öppna portarna igen den 5 juni 2021 – då med en rad nyheter som attraktionen Snake, nya restaurangen Bryggan samt nyrenoverade badområdet Lagunen. Trots att endast ett begränsat antal gäster kunde besöka parken varje dag har totalt 230 327 gäster räknats in efter att grindarna stängdes för säsongen i söndags kl. 17.00.

– Jag är så klart väldigt glad över de positiva siffrorna vi uppvisar denna säsong. Det behöver vi verkligen efter nedstängningen 2020 då vi förlorade över 100 miljoner kronor i omsättning och fick ett stort negativt resultat. Nu har vi ett bättre utgångsläge för återhämtning och förhoppningen är att vi nu kan komma tillbaka till ett ekonomiskt normalläge lite snabbare, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...