Annons

Best Western Plus Hotel Plaza tiodubblar sin mötes- och eventkapacitet

zoom ACC-gruppens vd Tobias Hultberg. Foto: Henrik Mill
ACC-gruppens vd Tobias Hultberg. Foto: Henrik Mill
NYHETER. Best Western Plus Hotel Plaza tillträder en ny anläggning i Västerås vid årsskiftet. Målet är att bli en av Mälardalens största mötesplats.
– Satsningen betyder mycket för våra verksamheter då ytorna ger oss utmärkta förutsättningar att expandera vår kärnverksamhet, säger ACC-gruppens vd Tobias Hultberg.
Annons

Investeringen som innebär att Best Western Plus Hotel Plaza tiodubblar sin mötes- och eventkapacitet med ytterligare 3400 nya kvadratmeter, görs tillsammans med systerföretaget ACC Meetings & Events, som har över 30 års erfarenhet av möten, mat och event.

ACC-gruppens vd Tobias Hultberg säger att syftet är att ge besökare en helhetsupplevelse.

– De nya mötesytorna  ligger i direkt anslutning till Hotel Plaza i centrala Västerås, på så sätt inkorporerar vi ytorna med Best Western Plus Hotel Plazas övriga verksamheter, vilket ger  gästerna helhetsupplevelse när de besöker oss.

Att satsningen sker just nu menar Tobias Hultberg beror på en ökad efterfrågan av  kompetens kring både fysiska och digitala möten. Ett behov man tidigare inte kunnat tillmötesgå då rätt lokaler saknats.

– Förhoppningsvis är vi i slutet av pandemin och vi ser ljust på framtiden. Västerås är en expansiv ort med mycket positivt som händer. Bland annat blir vår högskola universitet vid årsskiftet. Därtill bidrar batteritillverkaren Northvolt och andra världsledande företags etableringar i orten till att vi tillsammans kan skapa förutsättningar för det lokala näringslivet att träffas.

Prislappen på projektet vill Tobias Hultberg inte gå in på, men han understryker att man i satsningen lyckats behålla kunder, kärnkompetens och att man i dagarna även återanställer nyckelpersoner som “skapar förutsättningar för att fortsätta leverera såväl fysiska- som digitala möten”.

De nya ytorna som tillträds vid årsskiftet ligger i direkt anslutning till Hotel Plaza  och kommer vid sidan av mötes- och eventrum, bestå av 644 bäddar, spa, gym, skybar och restaurang.