Annons

Charterkoncept kan hjälpa Båstadshotell i krisen

zoom Samarbetet är bra för hela destinationen, säger<br />
 Riviera Strands vd Marcus Bengtsson. Foto: Riviera Strand
Samarbetet är bra för hela destinationen, säger
Riviera Strands vd Marcus Bengtsson.
Foto: Riviera Strand
NYHETER. När svenskarna avråds från att resa utomlands på charter tar resebolaget Apollo chartern till Sverige. Båstadshotellet Riviera Strand, som är först ut i ett samarbete, hoppas att det ska medföra en ljusning i tuffa tider.
Annons

Efter att regeringen presenterat nya restriktioner kring utlandsresor fram till 15 juli får Apollo i stället se nya möjligheter hemma i Sverige. Riviera Strand i Båstad är det första svenska hotellet som ingår ett samarbete med researrangören.

– Jag är väldigt stolt och glad över att få ingå i samarbetet. Det här är bra för hela destinationen Båstad och hela Bjärehalvön, säger Marcus Bengtsson, vd för Hotel Riviera Strand.

– Det är också ett koncept som lämpar sig bra med tanke på vår närhet till stranden och naturen. Och vi har redan en stark familjeprofil som passar deras koncept.

Marcus Bengtsson betonar att samarbetet, som innebär ett charterpaket, med bland annat en mängd familjeaktiviteter, är ett komplement till hotellets övriga verksamhet som pågår som vanligt, även om det samtidigt inte går att säga att någonting är som vanligt i coronakrisen.

– Vi har tvingats korttidspermittera i stort sett all personal och även säga upp ett par anställda. Så vi är hårt drabbade som många andra, berättar Marcus Bengtsson.

Förhoppningen är nu att samarbetet med Apollo kan ta igen en del av förlusten, likaväl som att de kan ta tillbaka delar av personalen. Till en början gäller samarbetet bara för den här sommaren innan man kan utvärdera hur det har gått.

Apollo anpassar sitt upptagningsområde efter regeringens restriktioner, som säger att det går bra att göra en bilresa på upp till ett par timmar.

– På grund av de senaste rekommendationerna kring resande inom landet så riktar sig vårt fina nya hotell i Båstad initialt till de som bor i västra och södra Sverige, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo, i ett pressmeddelande.

Marcus Bengtsson håller med om att underlaget i södra Sverige bör vara tillräckligt stort, åtminstone i normala fall. Under 2019 hade Hotel Riviera Strand över 23 000 gästnätter, vilket var den bästa sommaren hittills sedan hotellet öppnade 2015.

På hela Bjärehalvön ökade turismen med drygt 11 procent räknat på antalet övernattningar jämfört med året före. De stora evenemangen, som Nordea Open i Båstad, lockar många av dem. Men nu inväntar Marcus Bengtsson besked om tennisveckorna ska bli av eller inte i år.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli en jättebra sommar trots allt, säger han.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå