Annons

Connect Hotels expanderar under ny vd

zoom Nu planeras nästa fas för Connect Hotels med hotell på fler orter. Foto: Connect Hotels
Nu planeras nästa fas för Connect Hotels med hotell på fler orter. Foto: Connect Hotels
NYHETER. Connect Hotels laddar för expansion samtidigt som nye vd:n Joakim Landén tar över driften från grundarna Finn Andresen och Thomas Söderlund. ”Vi vill lämna över rodret till en vd i stället som ska utveckla driften och organisationen”.
Annons

Connect Hotels är en av Sveriges få entreprenörsledda hotellgrupper. Verksamheten startades 2005 på Arlanda av Finn Andresen, tidigare Sverigechef på First hotels och Thomas Söderlund med en bakgrund från fastighetsbranschen.

Sedan dess har gruppen vuxit till fem hotell. Nu planeras nästa fas med hotell på fler orter. Samtidigt stöps organisationen om och Joakim Landén med en bakgrund från Rosersbergs Slottshotell, tar över driften.

 Varför genomför ni den här förändringen?

– Jag är 63 och är snart pensionsmyndig. Vi vill gå från att vara ett entreprenörslett bolag till att driva det från styrelsen i stället och låta en vd sköta driften, säger Finn Andresen.

– Vi har nu sålt två fastigheter och har kapital så att vi kan utveckla driften. Vi blir mer en tjänstemannastyrd organisation.

 Hur kommer det att märkas?

– Vi får in någon som kan driva det mera utifrån sina erfarenheter från andra företag. Joakim Landén kommer närmast från Rosersbergs Slottshotell men ha även jobbat på budgethotellsidan och har ett brett CV som inkluderar restaurang.

Vad såg ni för behov?

– Vi sökte en vd som kan strukturera upp driften och bygga upp en mer strukturerad organisation hos oss. I entreprenörsledda organisationer kan det bli fort och fel ibland. Men vi har inte varit ostrukturerade hittills, det har gått bra och vi har en lönsam låda.

Enligt Finn Andresen är Connect Hotels anpassade till att klara både hög- som lågkonjunktur med en kostnadseffektiv i konstruktion och drift.

– Våra flygplatshotell har både bergvärme och solceller för uppvärmning och tar även kylan genom bergvärmen. 90 procent är LED-belysning. Detta är en marknadsmässig fördel med tanke på den flygskam som råder i Sverige.

Hur ser era tillväxtplaner ut?

– Först och främst ska vi utveckla de hotell vi driver. Vi kan bygga ut både Arlanda och Skavsta. Sedan kan den organisation vi har klara av en expansion med ett par tre hotell till. Vi trivs bra i Stockholmsregionen, men vi kan även tänka oss Göteborg och Malmö. Det behöver inte vara på flygplatser, men våra hotell är placerade där det finns magneter som flygplatser, mässor eller en storstad.

När räknar ni med att etablera fler hotell?

– Inom tre år. Fram till dess kan vi utveckla de existerande fastigheterna.

 Hur då?

– På Arlanda bygger vi ut parkeringen och vi har även köpt tomt. Vi har 140 rum idag och kan bygga ut med 50 rum. Vi kan också bygga ut parkeringshuset där vi har 500 platser med 550 platser till dvs totalt drygt 1000 platser. I Skavsta är allt förberett för 225 rum där vi idag har 150.