Annons

Daftö topprankas – får fem stjärnor i tysk guide

zoom Daftö Resort har tilldelats utmärkelsen Superplatz 2017 i Europas största turistguide.
Daftö Resort har tilldelats utmärkelsen Superplatz 2017 i Europas största turistguide.
NYHETER. När Europas största turistguide listar 5 000 turistanläggningar får bara 113 av dem fem stjärnor. Daftö Resort kammar som enda svenska anläggning hem högsta betyget.
Annons

Det är den tyska motororganisationen ADAC som årligen listar drygt 5000 turistanläggningar i 38 europeiska länder. Och bland de 113 anläggningar som tilldelas 5 stjärnor finns Daftö Resort utanför Strömstad.

– Det känns fantastiskt roligt att få utmärkelsen. Vi är superstolta, framför allt eftersom det är så många anläggningar som är med i hela Europa, säger Lena Kempe, vd Daftö Resort.

”Lyssnar på gästerna”

Klassificeringen bygger på anonyma inspektioner under föregående år och det som ligger till grund för betyget är exempelvis sanitära anläggningar, utbud på restauranger och kiosker samt aktiviteter. Och den sammanslagna värderingen gav Daftö Resort med sin nöjespark Daftöland högsta poäng.

– Att vi fick utmärkelsen beror på att vi gör långsiktiga satsningar på kvalitet och utveckling av anläggningen. Och att vi lyssnar på vad gästerna vill ha. Vi har vår nöjespark som en reseanledning och inför den här säsongen har vi byggt ett nytt servicehus. Vi har också satsat på att folk ska ha något att göra, bland annat genom att utöka vårt aktivitetsutbud med aktivitetsledarna Daftöpiraterna.

Hur tar ni detta vidare?

– Vi är redan 5-stjärniga enligt den svenska klassificeringen men när man får en sådan här utmärkelse ökar det förväntningarna hos våra gäster ytterligare. Personalen blir sporrad av detta och vi kommer att fortsätta satsa, inom ett par år är det premiär för vårt hotellprojekt och vi kommer även att uppdatera våra 130 stugor, säger Lena Kempe.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter