Annons

Dags att nominera till Årets unga branschstjärna

zoom Förra årets vinnare: Joel Chilo, Isak Leima och Ida Nilsson
Förra årets vinnare: Joel Chilo, Isak Leima och Ida Nilsson
NYHETER. Nu finns det möjlighet att lyfta en ung kollega i Stockholm eller på Gotland som förtjänar lite extra uppmärksamhet. I år hyllas även tre personer som utmärkt sig under pandemin. 
Annons

Varje år delar Visita Stockholm & Gotland tillsammans med Donationsstiftelsen ut stipendier till tre unga i branschen som får både ära och en prissumma på 50 000, 30 000 respektive 20 000 kronor. Det är pengar som delas ut till lovande talanger inom besöksnäringen. 

– Syftet med priset är att attrahera, motivera och framför allt att kunna behålla de här fantastiska människorna i branschen, genom kompetensutveckling. Många som tidigare fått stipendierna har gjort stora karriärsteg, berättar Jessica Aftén Moback, regionansvarig Visita Stockholm.

Vilka är det som får stipendiet?

– Det är väldigt olika. Branschen är bred och det finns många vägar att gå, men det som kännetecknar personerna vi lyfter är deras nyfikenhet. Att de är framåtlutande, positiva och har ett genuint intresse för det de gör, säger hon.

Lyfter personer som gjort det lilla extra

Vid prisutdelningen, som äger rum på Södra teatern i Stockholm den 21 februari, kommer dessutom ytterligare tre personer att uppmärksammas. Det handlar om människor som gjort någonting extra under pandemin och som kommer tilldelas 50 000 kronor vardera att använda till kompetensutveckling. .   

– Det öppnades upp en möjlighet från donationsstiftelsen att prisa fler och då fick vi in önskemål om att lyfta personer som gjort det lilla extra. Det kan till exempel handla om personer som kommit på smarta lösningar som gjort det enklare eller tryggare för kunden, säger Jessica Aftén Moback.

Du kan nominera din stjärna till och med den 17 november. 

Läs mer och nominera till stipendiet här

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!