Annons

De är landets bästa campingar

zoom Ingela Grytfors och Kjell Karlsson på Hafsten Resort i Uddevalla har utsetts till årets campingföretagare. På bilden syns även deras barn: Martin och Madeleine.
Ingela Grytfors och Kjell Karlsson på Hafsten Resort i Uddevalla har utsetts till årets campingföretagare. På bilden syns även deras barn: Martin och Madeleine.
NYHETER. Under SCR Svensk Campings årliga gala delades pris ut till landets bästa campingar. Och priset Årets Campingföretagare kammades hem av Hafsten Resort i Bohuslän: ”Det känns fantastiskt och det betyder mycket, vi har jobbat hårt med att utveckla verksamheten”, säger Ingela Grytfors, ägare av campingen.
Annons

Under SCR Svensk Campings årskonferens i Göteborg belönades campingföretagare från hela landet och det mest prestigefulla priset, Årets campingföretagare, gick till Ingela Grytfors och Kjell Karlsson som tillsammans driver Hafsten Resort i Bohuslän.

– Det känns fantastiskt och det betyder mycket, vi har jobbat hårt med att utveckla verksamheten, så att få ett erkännande av branschen är härligt, säger Ingela Grytfors.

Enligt vinnarmotiveringen får de priset eftersom de under flera år satsat på att utveckla campingen till en året runt-verksamhet.

– Som ett exempel kan nämnas vårt poolområde med fyra pooler som blev klart i maj förra året. Vi har också storsatsat på vår året runt-öppna restaurang där vi serverar närproducerat kött. Nere vid vattnet finns havsbastu och badtunna och i år blir det fler nyheter.

Spa och strandhus

Den kommande säsongen ska två 85 kvadratmeter stora strandhus byggas vid vattnet och här ska konferensgrupper kunna samlas. Man har också påbörjat bygget av en ny spa-anläggning med en pool som rymmer tjugo personer. Och i höst inleds arbetet med campingens hittills största investering.

– Vi planerar för ett nytt hotell. Vi har fått bygglov och kommer att starta bygget i september. Hotellet ska innehålla fjorton rum, ett inomhusbad, en butik, och tre konferensrum och en lounge som kommer att rymma 200 personer. Vi har mycket konferenser i dag så lokalerna behövs.  

Vågar satsa vidare

Kostnaden för poolen var 20 miljoner kronor och hotellprojektet väntas landa på upp till 50 miljoner kronor.

Hur vågar ni satsa så mycket?

– År 2014 ökade antalet gäster i vår restaurang med hela 63 procent och i fjol hade campingen den bästa beläggningen någonsin – omsättningen ökade från 20,7 miljoner kronor till 25,5 miljoner. Det gör att vi vågar satsa vidare. Jag vet också att två av våra barn, Martin och Madeleine, vill fortsätta driva campingen i framtiden, det känns tryggt.

Vad har ni för utmaningar?

– Vi har, precis som hela branschen, svårt att hitta utbildad personal, det är ett ökande problem.

Till sist: hur ska ni fira priset?

– Vi har köpt en liten present till alla våra medarbetare, de är en viktig del av campingens framgång så vi vill fira tillsammans med dem.