Annons

Det ska Fävikens Magnus Nilsson göra nu

zoom Magnus Nilsson blir Academy Director för MAD:s nya utbildningsprogram. Foto: Pressbild
Magnus Nilsson blir Academy Director för MAD:s nya utbildningsprogram. Foto: Pressbild
NYHETER. I mitten av december gjordes den sista servicen på ikoniska krogen Fäviken. Magnus Nilsson hade bestämt sig, han skulle tacka nej till alla erbjudanden om uppdrag därefter. Men nu berättar han om sitt nya chefsuppdrag på Instagram: ”Ett drömprojekt”.
Annons

Den före detta Fäviken-kocken hade förmodligen kunnat välja och vraka bland bra uppdrag. Men hans plan var att ge alla samma svar.

– Jag hade lovat mig själva att tacka nej till alla erbjudanden jag fick, skriver Magnus Nilsson på sitt Instagram.

Han vill få tid att tänka, och helst vara ledig i två år.

Men han kallar redan nya jobbet ”ett drömprojekt”. Magnus Nilsson blir Academy Director för MAD:s nya utbildningsprogram. Uppdraget innebär att han ska kurera och skapa utbildningsinnehåll till skolan som har ”potential att förändra hur våra livsmedelssystem fungerar”

MAD är från början en matplattform och ett 2-dagars symposium som startades av restaurang Nomas grundare René Redzepi 2011. Magnus Nilsson har återkommande varit talare vid dessa och de brukar arrangeras i Köpenhamn i slutet av augusti. Deltar gör världens mest inflytelserika kockar, branschfolk och matskribenter.

Förra året pausade man dock sitt symposium och meddelade att MAD skulle satsa på utbildning.

Syftet med akademin är att ombesörja restaurangvärlden kompetens, verktyg och perspektiv för att skapa positiv förändring.

– Första gången jag träffade Magnus slogs jag av hans erfarenhet och intellekt och hans entusiasm inför idén om akademin och hans engagemang för att lösa branschens största utmaningar. De senaste åren har han varit en informell rådgivare till vårt arbete och jag ser fram emot hur dessa samtal nu har lett till att han ansluter sig till oss på heltid, säger MAD:s vd Melina Shannon-DiPietro.

Läs mer om MAD Academy HÄR.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren