Annons

Dubbel Dubbel rider på Göteborgsk Asienvåg

zoom Dumplingkonceptet Dubbel Dubbel öppnar sin fjärde restaurang i centrala Göteborg i början av 2018.
Dumplingkonceptet Dubbel Dubbel öppnar sin fjärde restaurang i centrala Göteborg i början av 2018.
NYHETER. Mer dumplings åt folket. Gänget bakom Dubbel Dubbel öppnar sin fjärde restaurang med samma koncept, och kan därmed betrakta sig som kedja. ”Nästa lansering blir i Stockholm”, säger delägare, Lars Olsson.
Annons

Dumplingkonceptet Dubbel Dubbel sprider sig på Västkusten, med en ny restaurang i centrala Göteborg som öppnar i början av 2018. Det blir den fjärde Dubbel Dubbel-öppningen totalt, och den tredje i Göteborg, sedan lanseringen 2011.

 

–Vi har ingen tydlig expansionsplan, men detta blir vår första Dubbel Dubbel i centrum, och det blir också den största, med runt hundra sittplatser, säger delägare Lars Olsson.

Dubbelt så stor Dubbel Dubbel

Det nya tillskottet, som ska ligga i GP-huset vid Centralstationen i Göteborg, blir dubbelt så stor som de övriga Dubbel Dubbel. Konceptet blir i stort det samma med fokus på dumplings och wontons. Nytt är att man även ska servera luncher med en större bredd av kinesisk husmanskost, och större portioner.

 

En Dubbel Dubbel finns sedan 2014 i Malmö, nästa steg blir blicka österut, mot Stockholm.

 

–Vi har länge velat etablera oss i Stockholm, men i år har det varit mycket annat, så efter den här öppningen blir det dags att ta tag i Stockholmsplanerna på allvar, säger Lars Olsson.

 

Steg ett är att hitta en lokal som passar Dubbel Dubbels profil, som är prisvärt och gott, vilket innebär att lokalen inte får vara för dyr.

 

Ni startade Dubbel Dubbel 2011 och strax efter kom Beijing 8 och Avenyfamiljens Made in China 2014, varför kinesiskt?

 

–När vi öppnade tyckte vi att det saknades dimsum och dumplings i Göteborg, och det var något vi själva gillade sedan vi ätit mycket utomlands. Det visade sig att andra gillade det också.

 

Göteborg senare med asiatiskt

 

Krögarkruppen har haft mycket att göra i höst med öppningen av japanska krogen Bonito och klubben Hoki Moki i Jazzhusets gamla lokaler.

 

I Göteborg har inte den asiatiska maten börjat slå ordentligt förrän nu, det har inte funnits så många alternativ. För tio år sedan hade Stockholm fler asiatiska krogar än vad vi har nu, så vi ligger långt efter jämfört med storstäderna.

 

Hur har ni märkt konkurrensen från fler asiatiska koncept de senaste åren – är det bra eller dåligt?

 

–Det är bara positivt att folk får upp ögonen mer för den här typen av mat. Men det har hänt otroligt mycket på det stora hela i Göteborg de senaste sju åren. Folk kräver kvalitet och variation och det märks i hela krogutbudet, säger Lars Olsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...