Annons

Elite och Blocket skapar longstay-lösning

zoom
NYHETER. Elite Hotels och Blocket Bostad har slagit sig samman för att tillsammans nå ut till bostadssökande som letar månadsboenden med centrala lägen runt om i Sverige. ”Gensvaret har varit långt över förväntan”, säger David Halldén, vd Elite Hotels.
Annons

Coronakrisen har slagit stenhårt mot hotellbranschen och många hotellrum står i dag tomma. Samtidigt råder en stor bostadsbrist på många håll i landet. Med detta som utgångspunkt har Elite Hotels skapat en longstay-lösning tillsammans med Blocket Bostad för att stärka beläggningen.

– Vi har drabbats extremt hårt av effekterna av corona, precis som hela besöksnäringen, och vi har varit tvungna att varsla nästan hälften av vår personal. Mitt i eländet satte vi oss ner och försökte komma på om vi kunde göra något med de tomma rummen som vi har. En av mina medarbetare tog upp att det finns en stor bostadsbrist och vi kunde hyra ut rum på månadsbasis, säger David Halldén, vd Elite Hotels.

Som bostadsgäst hos Elite får man tillgång till eget kylskåp, städning, reception, gym och wi-fi. Priserna ligger på 7 995 kronor i månaden för ett standardrum och 16 995 kronor i  månaden för en Juniorsvit. Som tillval erbjuds frukost samt tvätt- och room service.

– Vi la priset så lågt att det skulle vara attraktivt, skälet är primärt att behålla våra medarbetare i arbete och inte att tjäna pengar.

Vad låg bakom att ni valde Blocket som samarbetspartner?

– Vi undersökte vilka som var stora på andrahandsmarknaden för bostäder och kom fram till att Blocket var störst, därför kontaktade vi dem.

Vilka reaktioner har ni fått på samarbetet?

– Gensvaret har varit långt över förväntan. Redan under det första dygnet kom det in nästan 300 förfrågningar och vi hade bostadsbehövande som flyttade in samma dag. En vecka efter att vi öppnade upp för denna typ av boende hade cirka 400 stycken som har flyttat in, genomsnittstiden hittills är 50 dagar per bokning, säger David Halldén.

Boendena på Elite Hotels 39 premiumhotell, från Kiruna i Norr till Malmö i söder, annonseras ut via Elite Hotels egna hemsida och via Blocket.se.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren