Annons

ESS Group tar över spahotell i Danmark: ”En dröm sedan länge”

zoom
"Kulturen är en utmaning, danmark är mer kontinentalt", säger Ess Groups vd Jonas Stenberg. Foto: ESS Group
NYHETER. Ess Group, som driver sju upplevelsebaserad hotell i Sverige och har ett kommande i Norge tar över driften av spahotellet Marienlyst i danska Helsingör.
Annons

– Det känns fantastiskt roligt. Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss. Vi tittade på detta redan 2010 då det var ute till försäljning, men hade möjlighet att förvärva det då. Men vi har varit ner flera gånger och tittat under åren. Det är en unik anläggning, lite som Tylösand i Sverige, säger Jonas Stenberg vd på ESS Group.

Anrika Marienlyst är ett resort- och badhotell med 227 rum och mötesanläggning med kapacitet för 500 personer. Hotellet har flera barer och restauranger och en bistro och är i dag en destination för både privatpersoner och företag.

Marienlyst har de senaste åren totalrenoverats och blivit prisbelönt bland annat för sin konferensverksamhet. ESS Group kommer att tillföra resurser för att utveckla hotellupplevelsen ytterligare. Exakt hur kommer det att diskutera med ägaren Midstar efter övertagandet av driften den 1/10.

– Vi som kedja vill ju hitta det lilla och personligt ombonade i det stora, och det ska vi fortsätta med även med Marienlyst. Utöver det är det lite tidigt att säga hur vi ska gå Vi kommer göra ett omtag, men kommer också fortsätta att bygga på det som redan finns, säger Jonas Stenberg.

Marienlyst blir ESS Groups andra anläggning utanför Sverige, vid årsskiftet öppnar resorten Fýri i norska Hemsedal, men troligen inte den sista.

– Vi vill absolut växa mer, nu när vi är en lite större spelare får vi också vara med i mer intressanta sammanhang. Men vi vill inte växa på bekostnad på att kvaliteten. Man ska känna att det är lika mycket kärlek på alla ställen.

Den största utmaningen med det nya förvärvet tycker Jonas Stenberg är den danska kulturen.

– Marknad och pris och även regionen har vi ganska bra koll på, men vi får lite ödmjukt närma oss den danska kulturen. De har en lite annan mentalitet än vi, det är mer kontinentalt än i Sverige.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren