Annons

Europas bästa nöjesparker har korats – här är de svenska vinnarna

zoom Av 327 stycken så placerade sig svenska nöjesparker bra under branschmässan för nöjesparker, Euro Attractions Show i Berlin.
Av 327 stycken så placerade sig svenska nöjesparker bra under branschmässan för nöjesparker, Euro Attractions Show i Berlin.
NYHETER. Liseberg är Europas fjärde bästa nöjespark. Det står klart när European Star Awards 2017 avgjorts i Berlin: ”Det känns jätteroligt att vi går att jämföra med de bästa parkerna i Europa”, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg. 
Annons

När European Star Awards 2017 delades ut i Berlin under måndagskvällen utsågs Liseberg till fjärde bästa nöjespark bland Europas 327 stycken. Här korades också parkens Balder till den bästa berg- och dalbanan i trä och Helix kammade hem tredjeplatsen inom berg- och dalbanor i stål.

– Det känns jätteroligt att vi går att jämföra med de bästa parkerna i Europa. Titta bara på dem som slog oss, det är namn som Disneyland Park Paris, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Hur kommer det sig att ni vann?

– Vi utvecklar kontinuerligt vårt attraktionsutbud och serviceerbjudande, och vi gör stora investeringar. Sedan får man inte glömma våra duktiga medarbetare, det här gör att alla som arbetar på Liseberg känner stolthet över det jobb de gjort.

Ni utsågs till Europas fjärde bästa nöjespark. Hur blir ni nummer ett?

– Det kanske vi inte blir till nästa år, men vi har som vision att bli bland de absolut bästa parkerna i Europa och den resan är vi mitt uppe i nu. Priserna är ett tecken på att vi är på rätt väg, säger Andreas Andersen.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter