Annons

First camp expanderar i Dalarna

zoom First Camp, med vd Johan Söör, förvärvar bland annat Leksand Sommarland. Foto: Pressbild
First Camp, med vd Johan Söör, förvärvar bland annat Leksand Sommarland. Foto: Pressbild
NYHETER. Leksand Resort, med bland annat Leksand Sommarland, blir en del av Skandinaviens största campingkoncern.
Annons

I Leksand Resort AB ingår förutom Leksand Sommarland även en omfattande cateringverksamhet, stugby och camping på femstjärniga Leksand Strand. Hotell- och konferensverksamheten Moskogen såväl som restaurangverksamheten vid Tegera Arena ingår också i First Camps förvärv.

Besöksliv har pratat med Johan Söör, vd för First Camp som nu gör sitt sjunde förvärv i Dalarna.

– Vi har redan en stor närvaro i Dalarna och Leksand Resort är en annan typ av anläggning, som blir ett bra komplement till vår övriga verksamhet. Det är mer en resort än en camping med Leksand Sommarland, konferens och ett omfattande stugutbud, säger Johan Söör, vd på First Camp.

Förenklingar för gästerna

Vilka samarbetsmöjligheter ser ni mellan era olika destinationer i området?

– Vi ser förenklingar för gästerna, bland annat möjligheten att sälja gemensamma paket. Nu kan vi med all camping och alla stugor i Dalarna även erbjuda en biljett till sommarlandet oberoende av vilken av anläggningarna man bor på, säger Johan Söör.

Han tillägger att han även ser förenklingar inom food and beverage, där Leksand Resort har en omfattande verksamhet.

– De är väldigt duktiga på både enkla matställen till mer omfattande cateringverksamhet. Där ser vi på sikt ett samarbete mellan destinationerna.

Camping och resort flyter ihop

Har ni planerat för fler satsningar framöver i Dalarna?

– I närtid har vi inga fler planer i Dalarna. Men för drygt en månad sedan gjorde vi ett förvärv i Norge och inom kort kommer vi att offentliggöra ytterligare destination i landet. Vi tittar också framåt på destinationer som har camping i sig, men som kan erbjuda mycket annat. Vi ser till exempel att camping och resort flyter mer och mer ihop, gästerna vill ha mer aktiviteter. Trenden går mer bortom klassisk camping.

Vad kan besökaren förvänta sig?

– För besökaren är det på kort sikt buisness as usual, men inför 2023 planerar vi exempelvis ökad boendekapacitet och förbättringar på Leksand Sommarland, säger Johan Söör.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter