Annons

First Camp intar Göteborg

zoom First Camp tar över Göteborgs Camping på Hisingen. Foto: Göteborgs camping
First Camp tar över Göteborgs Camping på Hisingen. Foto: Göteborgs camping
NYHETER. Genom övertaget av Göteborgs Camping täpper campingjätten igen ett gap i sitt nätverk på västkusten. Det stadsnära läget ska locka både turister och företagsgäster.
Annons

Göteborg har hittills varit en vit fläck på First Camps Sverigekarta. Men det är inte så konstigt som det kanske låter – det finns helt enkelt inte så många stadsnära campingar i området.

Men nu har First Camp tagit över en av dem, Göteborgs Camping på Hisingen, nära till staden och även till en av Göteborgs mest populära badplatser.

Attraktiv destination

– Det fanns en önskan från den tidigare ägaren att lämna över och det är en välkommen möjlighet för oss. Göteborg är Sveriges näst största stad och en stor turistdestination, så det är en väldigt attraktiv marknad där vi saknat närvaro. Vi har länge funnits på hela västkusten med undantag för Göteborg, säger Ola Bååth, First Camps investeringschef.

Göteborgs Camping kommer att få det nya namnet First Camp Lilleby – Göteborg. Campingen har öppet hela året och lockar såväl turister som företagsgäster.

Den tidigare ägaren tog över 2016 och har genomfört omfattande renoveringar och tillbyggnader. I dag erbjuds camping för tält, husvagn och husbil, men även 80 fullutrustade, moderna stugor. Det finns dessutom en huvudbyggnad med butik och sällskapsytor.

Planer på att utveckla

First Camps VD, Johan Söör, har sagt att man planerar stora satsningar på campingen de närmaste åren. Men det är fortfarande för tidigt att avslöja närmare detaljer än så, enligt Ola Bååth.

– Vi kommer först att lära känna destinationen och dess profil över sommaren och förstå om det är något som gästerna kanske saknar, exempelvis när det gäller boendekapacitet eller aktiviteter, säger han och fortsätter:

– First Camp är ett bolag som prioriterar att utveckla sina destinationer och vi ser det här som en jättespännande möjlighet att bygga vidare på något som redan i dag är bra. Det ska märkas att det kommit in en ägare med resurser och stora ambitioner.

Sverige konkurrenskraftigt

First Camp ser generellt fram emot en bra sommar, även om det i nuläget är svårt att ge en bra prognos.

– Men vi har ett läge där svenska kronan gör Sverige till ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ både för svenskar och turister från andra länder, säger Ola Bååth.