Annons

First Hotels öppnar i Kiruna

zoom Percy Henriksson, First Hotels. Hotell E10 by First Hotels.
Percy Henriksson, First Hotels. Hotell E10 by First Hotels.
NYHETER. Hotellkedjan flyttar positionerna till den nordligaste av sina svenska destinationer med ett nytt partnerhotell nära den nya stadskärnan.
Annons

Hotell E10 by First Hotels i Kiruna blir hotellkedjans sjätte nordligaste destination internationellt, efter fyra orter på Grönland samt norska Lofoten.

– I Sverige har vi nu täckning i kedjan från Malmö i söder till Kiruna i norr, konstaterar Percy Henriksson, sälj- och affärsutvecklingschef på First Hotels.

Hur ser bokningsläget för Hotell E10 ut i nuläget?

– Det ser lovande ut framöver, det händer en hel del i stan.

Percy Henriksson nämner LKAB Visitor Centre, världens största underjordiska järnmalmsgruva, ishotellet i Jukkasjärvi och Treriksröset där Norge, Sverige och Finland möts, bland attraktionerna som hotellet lockar med.

– Andra populära upplevelser vi rekommenderar är att åka hundspann, fjällvandring, utforska Abisko nationalpark, bestiga Kebnekaise eller att gå Kungsleden, tillägger han.

Har ni planer på fler hotelletableringar i övre Norrland?

– Vi tittar alltid på intressanta destinationer där vi inte finns etablerade, oavsett geografiskt läge och där våra ca 500 000 medlemmar har önskemål.

Hotell E10 blir den senaste I raden av First Hotels expansiva tillväxt av nya hotell. Från januari i år har hotellportföljen vuxit med 31 nya hotell, från 26 till 57, vilket motsvarar 119 procent.

Med det nya hotellet i Kiruna har kedjan nu 32 hotell i Sverige, 20 hotell och lägenhetskomplex i Danmark samt fem hotell i Norge.

Kommer er nuvarande etableringstakt att fortsätta även under 2024, eller bromsas ni av det rådande ekonomiska läget?

– Vi följer vår tillväxtstrategi och jobbar med en hel del spännande projekt och önskar att utöka med både franchisehotell och uppköp. I lite tuffare tider behöver hotell ännu mer hjälp med de olika lösningar som vi erbjuder, säger Percy Henriksson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...