Annons

First-kedjan satsar i Södertälje – med två nya hotell

zoom Hotel Vindeus rum går i mars under First Hotels flagg medan Almnäs Park ansluts när själva bygget står klart 2017.
Hotel Vindeus rum går i mars under First Hotels flagg medan Almnäs Park ansluts när själva bygget står klart 2017.
NYHETER. First Hotels expanderar stort i Södertälje. I vår kommer två hotell att läggas under kedjans flagg – i ett industriområde som ska bli Skandinaviens största. 
Annons

Storstockholm växer. Området Almnäs i Södertälje har på senare tid genomgått en stor utveckling. Här finns Skandinaviens största industriområde med Scania som stor aktör och tågknutpunkten Södertälje Syd.

Något som lockat First Hotels till området.

– När vi inleder samarbeten ser vi över vilka områden som expanderar och genomgår större förändringar för framtiden. Vi arbetar kontinuerligt med att göra analyser över destinationer som är intressanta och vi anser att Södertälje är en plats där vi behöver finnas. Dessutom har vi fått in en hel del förfrågningar från kunder om att etablera oss i området, säger Daniel Atteroth, affärsutvecklingsdirektör, First Hotels.

 

Jätteområde med potential

Som ägare till de två hotellen står Profossen. Nu tar First Hotel-kedjan över själva driften.

First Hotel Vindeus ansluter sig till kedjan från 1 mars. Hotellet Almnäs Park ansluts när det är färdigbyggt under våren 2017. Planen för det 1000 hektar stora området i Almnäs är att utvecklas till ett av Skandinaviens största industriområden.

First Hotels vill locka en blandning av kunder.

– Läget till de båda hotellen är utmärkt, för semesterfirare såväl som affärsresenärer. Både staden och hotellmarknaden är i en utvecklingsfas. Det är inget tvivel om att detta är ett av de mest spännande områdena i Storstockholmsområdet, säger Daniel Atteroth.

Vad betyder det nya samarbetet för er på First Hotels?

– Först och främst betyder det självklart att vi får täckning på fler destinationer. Men franchisesamarbeten är också viktiga för att kunna utvecklas. Förutom skalfördelarna som fler hotell innebär, får vi även en stor kreativ vinning och att vi organiserar oss för bästa support i leverans. Nya samarbeten leder oftast till nya idéer – till fördel för både våra franchisetagare och oss som kedja, säger Daniel Atteroth.

First Hotels har som del av sin långsiktiga strategi att fortsätta växa på fler destinationer utanför de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.