Annons

Fjällgårdens expansion stoppas i domstol

zoom Vy över hotell Fjällgården.
Vy över hotell Fjällgården.
NYHETER. Besvikelsen är stor på Hotell Fjällgården i Åre sedan deras utbyggnadsplan fått nej i Mark- och miljödomstolen. ”Vi har haft det här som ett hägrande mål”, säger Hotell Fjällgårdens vd Henrik Samuelsson.
Annons

Planen som nu underkänts gick ut på bygga tre nya hus med 95 lägenheter nedanför Hotell Fjällgården. Här fanns också möjlighet att bygga ut hotellet med en ny flygel och att anlägga ett parkeringsgarage.

För Hotell Fjällgården var förhoppningarna stora. Möjligheter att hyra ut rum i de nya lägenheterna och erbjuda kringtjänster som städning öppnade sig samtidigt som fler gäster väntades till hotellrestaurangen.

Samtidigt skulle det bli lättare att ta sig fram till hotellet.

– Själva platån framför Fjällgården skulle bli större. Det hade betytt jättemycket om man kunnat åka skidor fram till dörren, säger vd Henrik Samuelsson.

 

”Tråkigt att det inte blir av”

Utbyggnadsplanerna hade fått grönt ljus av kommunen och det såg lovande ut för Hotell Fjällgården. Men ärendet överklagades av en intilliggande bostadsrättsförening som befarar störningar och anser att konsekvenserna inte utretts tillräckligt. Mark- och miljödomstolen gick på bostadsrättsföreningens linje, vilket blev en kalldusch för Hotell Fjällgården.

­– Vi trodde nog att det fanns 75 procents chans att det skulle gå igenom, säger Henrik Samuelsson.

Det nekande beslutet i domstolen innebär att expansionsplanerna får läggas på hyllan tills vidare.

­– För Fjällgårdens räkning skulle det ha blivit en helt annan utveckling. Tråkigt att det inte blir av, säger Henrik Samuelsson.

Framtidsplanerna ska nu diskuteras.

– Vi får välja ett annat spår om vi vill utveckla verksamheten.

Samtidigt går hotellverksamheten bra.

­– De sista fyra åren har beläggningen ökat och vi visar svarta siffror. I år är bokningsläget bättre än tidigare år. Så det ser bra ut, säger Henrik Samuelsson.