Annons

Flygande start för The Pier

zoom Josefine Gudmundson, hotelldirektör Clarion Hotel The Pier. Foto: Clarion Hotel The Pier.
Josefine Gudmundson, hotelldirektör Clarion Hotel The Pier. Foto: Clarion Hotel The Pier.
NYHETER. Flera stora hotellsatsningar innebär att Göteborg har nästan 1300 fler hotellrum än för bara ett år sedan. Besöksliv har besökt ett av de nyöppnade hotellen, Clarion Hotel The Pier.
Annons

Enligt Göteborg & Co ́s lägesbild för stadens besöksnäring i april så var det över en miljon övernattningar i Göteborgsregionen under det första kvartalet, vilket är 11 procent fler än 2019 och innebär ett nytt lågsäsongsrekord.

De rapporterar även att under årets första tre månader är 97 procent av de utländska övernattningarna i Göteborgsregionen tillbaka på 2019 års nivå. Josefine Gudmundson är hotelldirektör på Clarion Hotel The Pier och har märkt av de positiva siffrorna.

– Vi öppnade i slutet av oktober och det var naturligtvis svårt att veta hur det skulle gå men vi har slagit alla förväntningar. Vi har också haft ett stort antal utländska gäster som besöker Sverige och ser en fin ökning från Norge och Danmark som kan dra nytta av den svaga kronan, säger hon.

Innovativ och expansiv stadsdel

Clarion Hotel The Pier på Lindholmen i Göteborg har 254 rum och ligger i arkitektoniskt intressanta kvarter som präglas av den kinesiska företagsgruppen Geely.

The Pier stoltserar med den autentiskt kinesiska restaurangen FEI på tionde våningen och det byggs nya spännande byggnader överallt i områdena vid hotellet, däribland Karlatornet som med sina 246 meter kommer vara landets högsta byggnad då det står klart 2024.

–Lindholmen, Göteborgs ”Silicon Valley”, är en väldigt innovativ och expansiv stadsdel, säger Josefine Gudmundson som också konstaterar att FEI verkligen blivit en succé.

Gratisfärja under sommaren

Clarion Hotel The Pier är en del av Nordic Choice Hotels som i dagarna bytte namn till Strawberry och utvecklade sin profil ytterligare med breddade erbjudanden för
hotellkoncernens gäster. Något som Josefine Gudmundson ser fram emot att bli en del av.

Men mycket händer på Lindholmen redan nu.

– Efter sommaren kommer en gratisfärja till och från Stenpiren och det storsatsas här på Lindholmen, säger Josefine Gudmundson och lägger till:

– Men det satsas över lag i hela Göteborg, det är många fina hotell som har eller kommer att öppna på fantastiska ställen i staden, som expanderar på nya platser. Vi har massvis av kultur- och musikupplevelser som påverkar gästantalen, dessutom har staden fått många utmärkelser och priser inom hållbarhet som fått internationell uppmärksamhet.

Kinesiska influenser

De kinesiska influenserna märks så fort man kliver in genom dörrarna på Clarion Hotel The Pier vars spatiösa arkitektur, liksom restaurangen FEI och den kommande takbaren följer temat East meets West.

– Vi bygger och gör klart allt inför öppningen av vår ”Rooftop” som står redo att välkomna de första gästerna den andra juni. Baren är en vädersäkrad pergola och vi kommer att skapa en riktigt härlig stämning med goda drinkar, musik och dj:s, säger Josefine Gudmundson.

– Framför allt bjuder vi på en spektakulär utsikt över älven, hamninloppet och hela staden. I juni har vi öppet torsdag till lördag under juni och varje dag under sommarperioden.

Mer om Josefine Gudmundsons roll på The Pier hittar du här.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter