Annons

Flytta in! Här är hotellet där gästerna möblerar

NYHETER. Ett hotell där gästerna liksom får flytta och känna sig som hemma. Part-Time Homes affärsidé är hotellägenheter utan tilläggstjänster – där gästerna får inreda så som de vill. Nu öppnar de nytt i Rotebro och inom tre år vill man ha vuxit till hela 1000 lägenheter i landet.
Annons

Affärsresandet i landet ökar och i kölvattnet startar nya nischer inom hotellboende. Ett exempel är kedjan Part-Time Home som erbjuder lägenheter under kortare eller längre perioder. Affärsidén växte fram ur grundarens eget behov.

– 2012 drev vår majoritetsägare Mats Olsson ett antal byggprojekt i Stockholm och han hade svårt att hitta tillfälligt boende åt byggjobbarna. Han insåg att samma problem fanns i många branscher och så började idén att ta form, säger Ida Kahn, vd på Part-Time Home.

Gästen får inreda själv

Ett år senare öppnades det första lägenhetshotellet i Slagsta Strand och det nya hotellet vid Rotebro Station, som slår upp portarna 7 september, blir det tredje i Stockholm.

Totalt handlar det om 410 lägenheter och de finns i storlekar från 19 till 90 kvadratmeter, utrustade med pentry, dusch och toalett. Och med tillgång till gym. Det som saknas är en del av den kringservice som traditionella hotell erbjuder.

– Vi vill vara ett prisvärt alternativ, därför är receptionen bara bemannad under vardagar och det serveras ingen mat, det sköter gästerna själva. I lägenheterna finns allt som behövs och gästen ges utrymme att skapa ett eget hem, den som vill får ta med egna möbler och inredningsdetaljer.

Ida Kahn framhåller att trots att man saknar 24-timmars bemanning så finns ändå ett servicefokus.

En majoritet av affärsresenärer

– Ett exempel är att vi har egen städpersonal och var och en har sitt våningsplan. Så det är alltid samma person som städar åt dig, och om du bor hos oss i en månad så skapas en relation. Det är viktigt för hemkänslan, säger hon.

Gästerna är i huvudsak affärsresenärer, men det finns även privatgäster som är nyinflyttade i Stockholm och behöver någonstans att bo tillfälligt.

Det går att stanna enstaka nätter, men genom att boka fler i följd så är det möjligt att sänka priset per natt. Månadskostnaden för en tjugo kvadratmeter stor lägenhet ligger på 13 000 kronor. I det ingår städning en gång i veckan, internet och gymkort.

Beläggning på över 90 procent

– Vår lönsamhet bygger på att vi alltid kan erbjuda en ledig lägenhet. Av den anledningen bokar vi aldrig upp så att anläggningarna blir helt fulla. Så här långt har det fungerat bra och vi har en beläggning på över 90 procent. 

Part-Time Home har vuxit med i princip ett nytt hotell varje år sedan starten 2012 och expansionstakten är inte på väg att avta.

– Vi vill fortsätta att expandera, målet är att ha 1000 lägenheter i Storstockholm till 2019. Vi letar ständigt efter nya ställen i regioner med stark tillväxt, säger Ida Kahn.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...