Annons

Fortsatt dystert för nattklubbarna

zoom Fortsatt tufft läge för nattklubbarna. Annelie Telford, vd för Debaser hoppas på normalläge februari 2022. Foto: Eva Edsjö/colorbox
Fortsatt tufft läge för nattklubbarna. Annelie Telford, vd för Debaser hoppas på normalläge februari 2022. Foto: Eva Edsjö/colorbox
NYHETER. De nya restriktionerna från 1 juni - med bland annat förlängda öppettider som följd - innebar en lättnad för landets krögare. För nattklubbarna ser det fortsatt mörkt ut.
Annons

Som en av Stockholms största konsertarrangören hade Debaser 320 liveband året innan pandemins utbrott – för att över en natt gå ner till noll. Därtill innebar de inställda arrangemangen och Debasers nattklubbs nedstängning ett dystert läge för restaurangen, då många matgäster var konsert- eller nattklubbsgäster.

–  I normala fall har vi 50/50 restaurang och konsert-och nattklubbsverksamhet, men under pandemin har den senare varit död, säger Annelie Telford som är vd för krog-konsert och nattklubbsverksamheten Debaser.

Omkring den första juli väntas dock steg två i regeringens plan om avveckling av restriktioner träda i kraft. Från och med då kan serveringsställenas öppettider förlängas ytterligare. Regleringen på serveringsställen utomhus rörande maxantal per sällskap samt avstånd mellan sällskap väntas även plockas bort.  När de nya lättnaderna väl är på plats hoppas Annelie Telford så smått kunna komma igång med livearrangemang – utomhus – på Debasers ponton. Ambitionen är att dra igång en serie med liveuppträdanden under juli och augusti.

– En ny värld öppnar sig när reglerna angående utomhusservering ändras den 1 juli. Vi har ansökt om tillstånd om att få ha nio spelningar på vår ponton utomhus i sommar. Ännu har vi inte fått svar, men vibbarna känns positiva. Det kommer vara nio spelningar med fri entré – med band som vi normalt skulle tagit entré för, säger Annelie Telford.

Trots att de nya mildare restriktionerna, som bland annat innebär att gäster får stå i baren och att sittande sällskap inte begränsas till fyra personer, öppnar upp för livespelningar utomhus – påverkar de inte nattklubbsläget. Så länge regeln om sittande gäster med avstånd och trängselrestriktionerna inomhus kvarstår, omöjliggörs nattklubbsverksamhet, menar Annelie Telford.

Men hon ser trots allt ljust på nattklubbens framtid – på längre sikt.

– Går det inte fullkomligt åt pipsvängen med coronaläget och om reglerna för inomhusscenen lättar kan vi komma igång med mindre innekonserter och även nattklubbsverksamhet i höst.  Jag tänker att vi bör vara tillbaka till något typ av normalläge med nattklubb och fullskaliga spelningar i februari 2022.