Annons

Från barnfamiljsfokus till gastronomisk destination

zoom Elina Jonsson, ägare, och Oscar Lindeberg, hotelldirektör på Villa Fridhem. Foto: Villa Fridhem
Elina Jonsson, ägare, och Oscar Lindeberg, hotelldirektör på Villa Fridhem. Foto: Villa Fridhem
NYHETER. ”Vi ville fokusera på gastronomi och ha en fantastisk vinkällare”, säger Elina Jonsson, som tillsammans med sin man ändrat inriktning på anrika Villa Fridhem i Norrköping.
Annons

– Jag och Fredrik hade länge haft en dröm om att driva ett eget hotell. Vi hade rest mycket och upplevt både bra och dåliga hotell och funderat kring vad som gjorde att något var bra. Ett sådant ställe ville vi skapa, säger Elina Jonsson, som tillsammans med sin man Fredrik Jonsson äger och driver Villa Fridhem i Norrköping sedan december 2020.

– Vår vision var att skapa något som inte bara var bra, utan en unik upplevelse och destination, fortsätter hon.

Villa Fridhem kändes rätt

Varken Elina eller Fredrik har bakgrund i branschen. Han kommer från IT-världen, hon är utbildad sjuksköterska och lärare.

– Men jag slås ofta av likheten i att jobba med människor.

De tittade på sju, åtta ställen, men först när de körde uppför backen till Villa Fridhem kändes allt rätt.

– När vi såg det ståtliga huset med utsikt över Bråviken kände vi att få ställen kunde slå det.

Byte av målgrupp

Då var Villa Fridhem inte till salu, men efter funderingar hos dåvarande ägaren fick de möjligheten. Det var då ett ställe med barnfamiljen som målgrupp.

– Ett alternativ till Vildmarkshotellet, med sin närhet till Kolmården, säger Elina och fortsätter:

– Vi ville i stället se ett Villa Fridhem med fokus på gastronomi och vin, med en fantastisk vinkällare.

För att skapa den upplevelse man eftersträvade satte man i gång ett omfattande renoveringsarbete.

– Till att börja med konferensvåningarna. Men som det är med renovering blir det lätt mer, så plötsligt hade vi renoverat nästan hela huset.

Bevarat det kungliga

Öm hänsyn har tagits till husets kungliga historia. Huset byggdes 1909 som sommarresidens åt prins Carl.

– Vi ville bevara det kungliga men ändå plocka fram 2020-talet. Vi har behållit guld och mässing för att symbolisera det kungliga, men också jobbat med nya färger.

Vad Elina är mest nöjd med? Jo, på ett bord i entrén står en uppstoppad påfågel. ”Herman Stolt”, som han döpts till, har sällskap av lika påfågelmönstrade tapeter, som gör att rummet kan sägas berätta en egen liten historia.

Den ”berättande” inredningen fortsätter på olika sätt i husets övriga rum.

– Elina är väldigt duktig på detaljer, säger hotelldirektör Oscar Lindeberg och fortsätter:

– En vistelse här ska ge en minnesvärd upplevelse, bland annat genom inredningen. Något som bidrar till en fin känsla tror jag också är att man känner att det finns en särskild vibe här, det är rofyllt och en plats med ball historia.

Ny restaurang och huschampagne

Den gångna sommaren har präglats av många bröllop, men också invigning av den nya vinbaren och restaurangen Aperitif, en ny huschampagne och ett event för ett 20-tal sommelierer.

I kalendern framåt finns en hel rad aktiviteter, som ett nyårskoncept med två dagars vistelse, där alla gäster sitter ner till nyårsmiddag tillsammans.

– Kanske inte det man tänker att vi ofta blyga svenskar ska falla för, men det blev en stor succé när vi hade premiär förra året, säger Oscar Lindeberg.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter