Annons

Fullbokat och extra upplyst hos Kläppen Ski Resort

zoom Foto: Tony Ekström och Martin Jacobson  Lennart Stolpe
Foto: Tony Ekström och Martin Jacobson Lennart Stolpe
NYHETER. Kläppen klev positiva in i den tredje sportlovsveckan. Utbyggd kvällsåkning, nya evenemang och svag krona har lockat till tidigare bokningar – och fler danskar.
Annons

– Veckan har börjat på bästa tänkbara sätt. Det är riktigt strålande väder och kalla nätter så det är hårt och bra i backarna. Det kommer att bli en kanonvecka för stockholmarna.

Lennart Stolpe är ny marknadschef för den familjeägda skidanläggningen Kläppen Ski Resort i Sälen. Han berättar att sportlovsveckorna har varit så gott som fullbokade och att någon lågkonjunktur inte har märkts av.

– Tvärt om, inför årets säsong bokade gästerna tidigare än vanligt, vilket är bra för oss. Det vi ser är att vi har något fler danskar i år, vilket sannolikt beror på den svaga svenska kronan. Vi är väldigt nöjda med årets sportlovsveckor och allt har flutit på som det ska i backarna.

Vill undvika liftköer

Ett mål för Kläppen är alltid att undvika att det bildas köer i liftarna under högsäsong, något som man har klarat av att hålla även i år, enligt Lennart Stolpe.

Hur gör ni det?

– Det enda sättet att undvika köer är att se till att man har kapacitet nog. Vi bygger aldrig fler boenden innan vi bygger ut anläggningen. 216 byggde vi till exempel Gondolen, och året efter byggde vi hotell och fler boenden.

Ni har länge haft planer på att bygga ut systemet, hur går det?

– Det finns en plan på att bygga ut Kläppen syd där första etappen är att bygga fyra nya backar och en expresslift. Planen pausades under covid, men nu väntar vi på planarbeten från kommunen och hoppas kunna komma i gång inom ett par år.

Fler belysta backar

Inför årets säsong har Kläppen utökat antalet belysta backar för kvällsåkning. Barnområdet Trollriket har fått nya ljudeffekter i form av sagoberättande och backen Ormtungan ovanför Trollriket har blivit en discobacke under kvällstid. En annan nyhet är Kläppen testcenter på Tranantorget där gäster kan få hjälp med att välja ut och testköra skidor och snowboards.

– Skidor vill man gärna testa innan man köper, och vi har redan sett en ökad försäljning av skidor sedan vi öppnade Testcenter, säger Lennart Stolpe.

Vad hoppas du på resten av veckan?

– På fortsatt bra väder, och på att vårt nya evenemang ”Kläppen 90 km”, som är ett eget vasalopp fast i form av utförsåkning, ska bli lyckat. Vi har totalt hundra platser och har ett tiotal kvar. Vi testar detta i år i samarbete med Vasaloppet och räknar med att fortsätta även nästa år.

Läs även om hur Hassela Ski Resort laddat för sportlovsveckorna

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...