Annons

Miljoninvestering för upprustning av Hassela Ski

zoom Fullt upp under sportlovsveckorna på Hassela Ski Resort. Vd Lars Forsberg.
Fullt upp under sportlovsveckorna på Hassela Ski Resort. Vd Lars Forsberg.
NYHETER. “Sportlovsveckorna är enormt viktiga”, säger Lars Forsberg, vd för Hassela Ski Resort i Hälsingland som rustar upp anläggningen för 20 miljoner.
Annons

Inför vintersäsongen 2024/2025 har ägarna valt att investera 20 miljoner i syfte att rusta upp skidanläggningen, vilket drar igång när Hassela Ski Resort, som ligger i Hudiksvalls kommun, stänger för säsongen i april.

När vd Lars Forsberg svarar i telefonen hörs knarrandet från snön under skorna och suset från en snöskoter som åker förbi.

Vi bygger ut snösystemen för att bli snösäkrare. Denna vinter har anläggningen inte haft problem med snö, men vissa vintrar är det ganska tufft att få till snön. Det nya snösystemet bidrar till ökad energieffektivitet, vilket gör att vi blir effektivare vid produktion av snö. Utöver det blir vi även klimatsmartare, säger han.

Fluffiga Frun blir våffelstuga

Upprustningen kommer bland annat innebära att anläggningens Ski Hotell byggs ut med 10 lägenheter, samt att stugbyarna Bävern och Björnen kommer att genomgå en helrenovering. Skidshopen flyttar från Skidtorget till Ski Hotell i nära anslutning till receptionen. På Skidtorget kommer snabbmatsstället Fluffiga Frun och Skidshopen ersättas av en våffelstuga.

– Alla vi som jobbar här är naturligtvis jätteglada och inte bara vi, utan även folk runt omkring. De som bor på orten känner att det händer någonting och det är väldigt glädjande. Vi tycker att det här ska bli jätteroligt, säger Lars Forsberg.

Högt besökarantal

Under sportlovsveckorna vallfärdar gäster till både små och stora skidanläggningar runt om i landet. Hassela Ski Resort är en destination där besökarantalet har ökat, både när det gäller boendegäster och dagsgäster.

Idag har det varit fullt upp, det är ju sportlovsveckor. När det är som bäst kan det komma upp till 2000 personer till anläggningen. Vecka nio är hela anläggningen full med boendegäster och vi kan även få fullt på vecka tio, säger han.

Läs även om Järvsöbacken som erbjuder uthyrning av vinterkläder i samarbete med Lindex.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...