Annons

Gessles hotell fyller 100 år

zoom
NYHETER. Per Gessles västkustpärla Hotel Tylösand fyller 100 år i år. Detta kommer uppmärksammas genom en rad olika happenings med temat ”100 år av kärlek”. ”Hotellet har betytt mycket för många människor”, säger vd:n Elisabeth Haglund.
Annons

2020 är ett stort år för Hotel Tylösand – för 100 år sedan bildades AB Tylösands Havsbad och för 25 år sedan tog Per Gessle och Björn Nordstrand över som ägare och startade en ny och viktig era för det anrika hotellet.

– Det kommer hända mycket under det här året för att uppmärksamma detta. Redan den här veckan öppnas en stor utställning som består av en tidslinje av intressanta årtal under de här 100 åren som haft stor betydelse för hotellet, berättar Elisabeth Haglund, vd Hotel Tylösand.

100-åringar extra välkomna

Förutom den stora utställningen kommer året fyllas av aktiviteter som gästerna får ta del av. I februari kommer det serveras smörgåsbord för 100 kronor, och fyller du 100 år under 2020 kan du få komma och bo på hotellet för 100 kronor. På hotellets födelsedag, 5 mars, dukar man upp tårta till alla gäster.

– Vi har också flera fina erbjudanden för både för hotellnätter, spaanläggningen och konferensbokningar. Vi har många gäster även under lågsäsong tack vare vårt fina spa och de stora grupperna som väljer att ha sina konferenser här, så därför ville vi ta fram erbjudanden som vänder sig till dessa gäster.

Vill få in kärlekshistorier

Temat ”100 år av kärlek” kändes naturligt. Hotellet är och var varit väldigt viktigt för destinationen och det är faktiskt många som har hittat kärleken här i sommarparadiset på västkusten. Elisabeth Haglund berättar att de gått ut med en kontaktannons för att kunna ta del av hotellgästernas bästa kärlekshistorier.

– Vi har redan fått in en hel del svar vilket verkligen visar att hotellet har betytt mycket för många människor. Vi kommer utse några av gästerna som svarat och uppmärksamma dessa lite extra, säger hon.

Filmvisning i poolen

Kärlekstemat återfinns också tydligt i aktiviteten Swim in-film där romantiska klassiker kommer visas i poolen på spaavdelningen. Klappar hjärtat istället för nostalgi och musik, kan man återuppleva 90-talet igen under en After beach med bandet Apopocalyps som när det begav sig tillbringade hela sina somrar på Hotel Tylösand. På berget mot havet har det satts upp ett fotovänligt hjärta av stål som gästerna kan ta bilder vid.

– Vi har försökt hitta olika sätt att uppmärksamma vårt 100-årsjubileum och även passa på att utveckla och förbättra Hotel Tylösand för våra gäster, säger Elisabeth Haglund.